15 °C

Общински щаб – Асеновград: Собствениците на търговски обекти да дезинфекцират редовно!

         Разпореждането се отнася и за домоуправителите на по-големите жилищни блокове и кооперации

Общинският оперативен щаб в Асеновград информира собствениците и наемателите на търговски обекти, че имат задължението редовно да дезинфекцират помещенията си. По-често следва да се дезинфекцират повърхностите, които се ползват и докосват от много хора ежедневно.

В случай, че бъде регистриран потвърден случай на заразен с коронавирус на територията на община Асеновград, честотата на дезинфекционните мероприятия следва да бъде повишена, като кратност. В зависимост от експлоатацията на обектите дезинфекцията може да се осъществява между 4 пъти дневно, на всеки час или след всеки посетител.

Методологията е описана подробно и в задължителен порядък на спазване. Начините и механизмите за дезинфекциране са разпространени от РЗИ – Пловдив.

А алгоритъмът е разработен от Националния център за заразни и паразитни болест към Министерство на здравеопазването. Предписанията са отправени към всички собственици, наематели и ползватели на търговски обекти, с цел ограничаване разпространението на коронавирус, и касаят касаят както от големите, така и малките магазини в общината.

Разпореждането се отнася и за домоуправителите на по-големите жилищни блокове и кооперации. Там те трябва да следят за дезинфекцирането и почистването на общите повърхности, до които се докосват най-често живеещите в сградата.

И за търговските, и за жилищните обекти правилото е обикновените почистващи продукти, ползвани в рутинните здравно-хигиенните дейности, да бъдат заменени с дезинфектанти.

Препоръчително е да се дезинфекцира с такива, съдържащи етанол, пропанол, изопропанол или комбицинации с тях. Дезинфекцията може да става чрез забърсване с кърпа/моп или чрез напръскване.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини