16 °C

Мярка: ВиК преустановява временно някои административни услуги

Действието се предприема като мярка за намаляване на контактите с потребителите на ВиК услугите в Пловдивско. Целта е да се избегне разпространение на коронавирус на територията на областта. Идеята е да бъдат осигурени адекватни условия за поддържане на личната и обществена хигиена, както и задоволяване на производствените нужди на фирмите, общинската и държавната администрации и публичният сектор на стопанството.

В тази връзка от ВиК уведомяват потребителите на услугите им, в това число и Община Асеновград, че за времетраенето на извънредното положение, обявено в страната, се ограничава извършването на някои административни услуги.

Преустановява се обработката на документи за партиди по време на строителство, заявления за становища и друга документация, свързана с технически услуги.

Няма да се приемат за обработка също заявления и жалби, свързани с проверки по домовете и обектите на клиентите на ВиК.

"Касите на клона на водното дружество в Асеновград работят, като плащането се извършва при строго определен ред, по изискванията на заповедта на министъра на здравеопазването. На гише се допуска по един човек, а останалите, чакащи на опашка следва да спазват отстояние 2 метра един от друг", съобщи управителят инж. Димитър Кавалджиев.

В клиентските центрове в градските и извънградските райони ще могат да се подават само заявления за промяна на партиди. В Центъра за работа с клиенти на територията на административния кампус – и заявления за разсрочено плащане.

Инкасирането на водомерите пък ще се извършва служебно по правилата на общите условия на ВиК – Пловдив.

Телефонът за допълнителна информация и справки е 032 605 660.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини