Сред кърджалийци във Венеция няма заразени от коронавирус,въпреки хилядите серопозитивни

Сред кърджалийци, озовали се в капана на коронавируса във Венеция няма заразени .В града броят на вирусоносителите надхвърля 2600 души.Нашенци спазват строга карантина.За това,че са загубили работата си,италианската държава им дава по 600 евро на месец,с които се препитават.

Както Кърджали бг вести писа във Венеция придвижването безцелно е невъзможно.Нашият съгражданин Ерол Ардалъ споделя:Когато имаш нужда от медецинска помощ звъниш на личният си доктор и той решава какво трябва да правиш,ако се нуждаеш от медикаменти ,личният доктор ти ги изписва онлайн и ти можеш да отидеш до най близката аптека да си ги получиш. Като си дадеш личната карта всичко им излиза на екрана ,така че нямаме проблеми.

Ерол Ардалъ споделя дилемата на стотици хиляди нашенци:”Аз можех и да се върна в България, но не исках да рискувам нито себе си нито другите и не дай си бог като се върнеш може да не е от мен, но все едно, ако се случи нещо подобно ,вирусът ще свърши но съвеста ще те гони цял живот .Така че по добре, където си там и да си останеш,поне съвеста да ми е чиста”.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини