Е-колата на Volvo надбяга вируса

Polestar, подразделението на Volvo за електрически коли, обяви, че производството на модел Polestar 2 ще започне до дни въпреки коронавируса. Според компанията нейните здравни политики като меренето температурата на работниците и използването на маски са довели до това, че в заводите в Китай няма нито един заразен.

Това е поредният сигнал, че Китай започва да се възстановява от епидемията. Компанията-майка на Volvo Geely ще сглобява Polestar 2 в завода си в източната провинция Джъдзян. Тя е с население почти 60 милиона души. За да се борят с коронавируса, местните власти са ангажирали над 330 000 души, които да поддържат социален ред и обществена сигурност.

Практическият резултат от това е, че Polestar има зелена светлина за начало на продукцията. Компанията се надява, че колите ще бъдат доставени на първите клиенти до средата на годината както беше планирано. Polestar 2 има пробег от около 400 км и специалното премиерно издание ще се продава за 60 000 евро. След това цената на Polestar 2 ще падне до 40 000 евро.         

До края на 2020 г. се очаква Polestar да има 50-60 магазина по цял свят, от които 25 в Европа.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини