Така и не сме получили поръчаните 1 милион теста за коронавирус от ЕК

Европейската комисия още не може да предостави 1 милион теста за коронавирус, за които България е платила, каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет. Той увери, че в момента, в който дойдат тези тестове у нас, ще се тества масово населението. "Те просто не съществуват на пазара. Физически ги няма", добави Бойко Борисов.

Министър-председателят коментира, че е говорил по телефона с израелския си колега Бенямин Нетаняху, който му е казал, че и в Израел няма тестове за коронавирус. По думите му, в момента ПСР тестовете няма откъде да се купят.

Борисов посочи, че страната ни все пак съумява да се снабди с по няколко хиляди теста.

Бойко Борисов добави, че България е платила за доставката на 5000 теста на Белгия, но там вече има закон първо тестовете да се осигурят за белгийските нужди.

На въпрос дали футболни отбори нарушават противоепидемиологични мерки, премиерът Борисов отговори, че не е чувал за подобно нещо. "Не съм чул за футболни отбори. Ако има такива, съответно РЗИ-ата да ги накажат, глобят, както всички останали", коментира Борисов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    От
    от
    2 -3
    09:50, 8 апр 2020
    ******** ******** от европа виждаме само приказки. Никакви действия. Ес е мъртъв. Ес е една хубава приказка.една измислица. Колкото по бързо се разпадне по документи толкова по- добре за българия
  • 2
    §
    §
    1 0
    10:03, 8 апр 2020
    От ЕК нямат мутрата за нищо.
Последни новини