Експерт обясни защо жените експериментират с косата си по време на пандемията

Изображение 1 от 3

    Собственичката на известния лондонски фризьорски салон "Блийч Лондон" Алекс Браунсуел обясни пред списание "Вог" на какво се дължи манията на дамите да експериментират с косата си по време на пандемията.

    В условия на социална изолация представителките на нежния пол пристъпват по-смело към промяната на външния си вид, тъй като са сигурни, че няма да се изложат пред другите при неудачен избор. Оставайки в дома си, провалът им не може да стане публично достояние.

    Още един фактор подхранва желанието за експерименти - скуката. Дългите часове, прекарани в самоизолация, карат дамите да посегнат на първото нещо, което им е под ръка - косата.

    "Сега за пръв път пред повечето жени се появява уникалната възможност за безопасното тестване на най-смели промени във външния вид и прическата", твърди Алекс Браунсуел.

    Списанието отбелязва, че много знаменитости промениха външния си вид в условията на пандемия. Така например 28-годишната Джорджия Мей Джагър боядиса косата си в два цвята - синкав и зеленикав. Тя си призна, че по-рано, заради установените правила в работата й, не е имала възможност да боядисва косата си в ярки цветове. А популярната британска певица Дуа Липа пусна в Инстаграм фотос, как приятелят й боядисва косата й в розов цвят.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини