Министерството на правосъдието и Държавна агенция за закрила на детето са започнали проверки заради скандалния клип

Министерството на правосъдието (МП) и Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) са започнали проверки заради скандалния клип заснет в столичната Съдебна палата, съобщи БНТ.

Правосъдният министър Данаил Кирилов е изискал доклад от Главна дирекция "Охрана", който трябва да изясни кой и на какво основание е разпоредил в съдебната сграда да бъде заснет музикален клип, уронващ престижа на съдебната власт.

Палатата в София, която е архитектурен паметник, се управлява от председателя на ВКС и единствено той или упълномощено от него лице би могъл да допусне заснемането на продукция с подобно съдържание.

Както "Правен свят" разкри във вторник - полуголи еротични танцьорки, въоръжени с автомати и пистолети гангстери, танцуващи хора (включително и деца) с разширени от употреба на наркотици зеници са част от участниците във видеоклип на българския музикант Аlek Sandar, който в дует с американския рапър Juicy J, изпълняват песента "Yerba".

Държавната агенция за закрила на детето е започнала изясняване и на участието на детето в заснетото видео, с оглед съдържанието на песента, в която се призовава за легализиране на наркотици.

На снимка, разпространявана в интернет сайтове, се вижда как детето, заедно с българския изпълнител на песента, позира с насочен срещу обектива пистолет. Снимката е заснета на последния етаж в Съдебната палата.

В интернет се появиха и аматьорски видеа, които опровергават опитите за неглижиране на случая и твърденията, че става въпрос за монтаж.

Междувременно от ВКС са наложили цензура на медиите, като са забранили достъпа на журналисти в Съдебната палата в София по време на заседанието за определяне на мярката за неотклонение на Кристиан Николов - виновникът за катастрофата, в която загина журналиста Милен Цветков. Делото трябва да се проведе в следобедните часове в сряда.

Началникът на кабинета на Лозан Панов е посъветвал репортерите, ако искат да записват интервюта с адвокатите на Кристиан и с прокурора - да го направят извън сградата на съда.

"Правен свят" изпрати още във вторник въпроси до кабинета на председателя на ВКС във връзка със скандалния клип, превърнал в бордей Съдебната палата. Отговор от Лозан Панов до момента няма. Очаква се скандалното видео да бъде обект на дебат и на заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет. 

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хахаха
    2 0
    14:26, 22 апр 2020
    Ето това е нивото на Прокуратура и съдилища.Какво има да се възмущават.Това е истината.Оплетени са с престъпници и наркотици.Получават подкупи и си мислят че някого лъжат.Очите им изцъклени или от наркотиците които смъркат тайно с престъпниците или от парите които прибират под масата.Защо е тръгнала да се възмущава държавата.Това е в което се е превърнала и всички виждат че са голи.Качили им са се на главата съвсем и клип ги пуснали вътре да заснемат.Смех, смех!
Последни новини