Прокуратурата за унизителния клип: Момчето няколко пъти е отказало да участва

Момчето, заснето в унизителен клип в Пловдив, заедно с Чеченеца, Куката и Емили, няколко пъти е отказало да участва във видеото. Това обявиха от прокуратурата в града. Младежът, който е на 20 години и със специални образователни потребности, не е бил заплашван.

От думите на районния прокурор на Пловдив Петър Петров стана ясно, че за клипа е била възложена задача да бъде намерено лесно податливо на манипулации лице, което да бъде убедено да изиграе ролята на куче и да бъде водено на каишка. Общ познат на Емили, Чеченеца и Куката се свързва с момчето.

„Започва да го увещава със съобщения във Facebook и с обаждания да се съгласи да се срещне с неговите приятели, за които момчето знае, че са известни. То отказва неколкократно, но общият познат продължава изключително настойчиво да му звъни и да го убеждава колко е хубаво да се запознае с тримата и че може да бъде известно като тях”, посочи Петров.

„Без много да му обясняват, лицата му казват, че ще стане страхотно известен и да не се притеснява. Възползвайки се от добродушието на пострадалия, заснемат този клип. След което, без дори да покажат видеото на момчето и без да го уведомят, го публикуват”, каза още районният прокурор.  

По случая е образувано досъдебно производство за хулигански действия. За този тип престъпление законът предвижда затвор до пет години. „Извършени са непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието се отличава с изключителен цинизъм”, каза наблюдаващият прокурор Веско Ириков.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини