Пловдив отваря 9 зони за разходка, сядането на пейки е забранено

От днес в Пловдив ще бъдат отворени за разходки при изключително строги мерки за спазване на социална дистанция следните места:

Цар-Симеонова градина
Хълм на Освободителите – Бунарджика
Младежки хълм
Сахат тепе
Парк "Лаута"
Гребна база с прилежащата дига
Алеи на река Марица север
Алеи на река Марица юг
Парк "Рибница"

Разходките са разрешени само с правилно поставена предпазна маска върху носа и устата, движение по всички алеи плътно в дясно по посока на движението, дистанция от 2,5 метра между семействата, кучетата да се разхождат от един възрастен и на повод. Това трябва да се случва единствено в часовите пояси:
– между 09:30 ч. и 18:30 ч. за родители с деца до 12-годишна възраст и бременни жени.
– преди 09:30 ч. и след 18:30 ч. за собствениците на кучета и единично спортуващите лица.

Забранява се сядането на пейки и в тревните площи, ползването на детски площадки и спортни съоръжения, струпването на повече от двама възрастни на едно място, събирането на деца в група и игри с общи играчки, употребата на алкохол на открити публични места.

За да може да се осигури максимална дистанция и безопасност при разминаването на хора, които се разхождат по алеите на Гребната база, временно ще бъде преустановено карането на велосипеди там. Колоездачите ще могат да използват всички останали велоалеи в града.

Към момента остават затворени малките квартални паркове и междублоковите пространства, където възможността за струпване на хора е много голяма.

За спазването на мерките ще се следи от екипи на Регионалната дирекция на МВР, Общинска полиция и Общинска охрана. Екипи от Синя зона и доброволци ще помагат на гражданите с указания за маршрути.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини