Автодискотеката - бъдещето на партитата

На всички много ни липсват партитата - и петъчните, и съботните, и паметните, и безпаметните, и тези с повод, и тези без повод... И съжаляваме, но концертите на живо в социалните мрежи определено не могат да запълнят празнотата.

Точно в духа на идеята, че трябва да свикнем да живеем с коронавируса, в един германски град се проведе парти, което може да е бъдещето на подобен тип събития, поне в краткосрочен план.

Преди дни Club Index в Шуторф, близо до границата между Германия и Нидерландия, организира първото по рода си drive-in рейв парти. Идеята е, че присъстващите се събират на голям паркинг с колите си, като слушат и гледат музикалното шоу от тях.

Всичко толкова ни напомни на автокината, не само заради физическите прилики, но и заради името на този тип парти - "автодискотека". Но докато при филмите е нормално да сме седнали, тук надали феновете на точно този тип музика може да ги сдържа на едно място, докато пускат любимите им парчета.

Въпреки нестандартния формат, събитието е преминало при голям интерес. Пропуските за всички 250 коли, които могат да се съберат на паркинга, са били продадени. Във всеки автомобил се е допускало да има най-много двама пътници, пише LADBibble.

Ето как 500 души се забавляваха с немския диджей Devin Wild. А след края, партито бе качено и в социалните мрежи за тези, които не можаха да присъстват.

От записа виждаме, че човекът зад пулта е с маска (поне в началото), а присъстващите му подгласят с клаксоните на колите си.

Това може и да е първото, но със сигурност няма да е последното подобно събитие. Още няколко вече са планирани в Германия и в Дания. В Аархус преди дни се проведе концерт на датския изпълнител Мадс Лангер, за когото всички 500 пропуска за коли бяха разпродаде за шест дни.

Присъстващите слушаха музиката през радиото на колата и можеха да виждат по-добре случващото се на сцената чрез платформата за видеоконферентни разговори Zoom, пише Forbes.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини