От днес заведенията в Асеновград приемат отново клиенти

  След като близо два месеца останаха затворени, от днес ресторанти, кафенета и сладкарници отново имат право да да извършват дейност. Работата им спря в средата на март със заповед на министъра на здравеопазването, причина за която беше обявеното извънредно положение в страната заради с коронавируса.

  С нова заповед заведенията могат от днес да приемат клиенти в откритите си търговски площи (градини и тераси), но при определени условия – минимум 1,5 метра разстояние между масите, не повече от 4 души на маса или 1 семейство, почистване и дезинфекциране на масите и столовете след всеки посетител и поставяне на видни места на диспенсери с дезинфектант за ръце. Сервитьорите от своя страна са задължени да са с маски или защитни шлемове и препоръчително – ръкавици.

  Голямата част от собственици на заведения в Асеновград прецениха, че или не могат да отговорят на поставените условия към момента, или че те не ги устройват, поради което и не отвориха врати на обектите.

  С издадената заповед вече се допускат и посещенията на музеи на открито, също при спазване на изискването за социална дистанция и противоепидемичните мерки.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини