18 °C

Община Асеновград в отговор на питане: Повредените контейнери се подменят периодично

"Сметопочистването и сметоизвозването на територията на град Асеновград и кварталите "Горни Воден" и "Долни Воден" се извършва 7 пъти седмично. Дейността се осъществява, като се ползват 900 контейнери тип "бобър" – 1,1 кубични метра, 2 890 контейнер тип "кука" – 200 литра и 40 контейнер тип "лодка" – 4 кубични метра.

Това става ясно от отговор на зам.-кмета Тамейр Бейсимов до общинския съветник Дамян Борисов, който на последната сесия зададе въпрос към местната управа относно компрометираното състояние на голяма част от контейнерите за смет на територията на Асеновград: "Това, освен ежедневен дискомфорт, свързан със здравето и усещането на гражданите, има и тежък, не точно екологичен, колкото хигиеничен аспект, тъй като предстоят топлите месеци. А част от сметта именно заради това, е непрекъснато около местата за изхвърляне на смет. Сега знаем, че договорът на общината с "КМД" изтича на 01.08.20 г., доколкото си спомням. Знаем също така, че днес или утре ще, ако вече не сте отворили офертите, във връзка със зададената процедура от март за сключването на нов договор за сметосъбиране", заяви тогава Борисов. Конкретният му въпрос касаеше има ли Общината намерение да предприеме действия в останалите 3 месеца в комуникацията си с "КМД", за да подменят те съдовете, които са в компрометирано състояние, тъй задължението за това е тяхно.

"Амортизираните съдове за отпадъци се подменят съгласно месечен график. За март 2020 г. са били сменени 19 броя, а за април – 42 броя контейнери от тип "бобър". От контейнерите тип "кука" от началото на тази година досега са сменени 174 броя. Продължава ежемесечната подмяна на амортизирани съдове. Сигналите на гражданите се приемат и препращат към компетентните служители в отдел "Екология и околна среда", които извършват проверки и изготвят списъците за подмяна на съдовете за отпадъци“, гласи отговорът на Община Асеновград, даден чрез зам.-кмета Бейсимов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини