Община Асеновград в отговор на питане: Повредените контейнери се подменят периодично

"Сметопочистването и сметоизвозването на територията на град Асеновград и кварталите "Горни Воден" и "Долни Воден" се извършва 7 пъти седмично. Дейността се осъществява, като се ползват 900 контейнери тип "бобър" – 1,1 кубични метра, 2 890 контейнер тип "кука" – 200 литра и 40 контейнер тип "лодка" – 4 кубични метра.

Това става ясно от отговор на зам.-кмета Тамейр Бейсимов до общинския съветник Дамян Борисов, който на последната сесия зададе въпрос към местната управа относно компрометираното състояние на голяма част от контейнерите за смет на територията на Асеновград: "Това, освен ежедневен дискомфорт, свързан със здравето и усещането на гражданите, има и тежък, не точно екологичен, колкото хигиеничен аспект, тъй като предстоят топлите месеци. А част от сметта именно заради това, е непрекъснато около местата за изхвърляне на смет. Сега знаем, че договорът на общината с "КМД" изтича на 01.08.20 г., доколкото си спомням. Знаем също така, че днес или утре ще, ако вече не сте отворили офертите, във връзка със зададената процедура от март за сключването на нов договор за сметосъбиране", заяви тогава Борисов. Конкретният му въпрос касаеше има ли Общината намерение да предприеме действия в останалите 3 месеца в комуникацията си с "КМД", за да подменят те съдовете, които са в компрометирано състояние, тъй задължението за това е тяхно.

"Амортизираните съдове за отпадъци се подменят съгласно месечен график. За март 2020 г. са били сменени 19 броя, а за април – 42 броя контейнери от тип "бобър". От контейнерите тип "кука" от началото на тази година досега са сменени 174 броя. Продължава ежемесечната подмяна на амортизирани съдове. Сигналите на гражданите се приемат и препращат към компетентните служители в отдел "Екология и околна среда", които извършват проверки и изготвят списъците за подмяна на съдовете за отпадъци“, гласи отговорът на Община Асеновград, даден чрез зам.-кмета Бейсимов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини