Жега, боклуци, смрад, графици...или Асеновград през август

Снимки: Фейсбук

Недобре свъшена работа, вандалщина или чиста проба провокация? Което и от трите (или и трите) да е вярно, когато фактите говорят, дори Общината мълчи.*

След като се разбра, че със сметосъбирането и почистването на Асеновград се заема нова фирма, за всички ни бе ясно, че "Комунал" ще трябва си прибере съдовете за смет, а пловдивската "КМД" да постави свои. Разпространен бе и график, по който ще се движи процедура, даден бе и срок - 22 август.

Дотук всичко е добре. Добре, ако не бяха "малките подробности" с нелицеприятните гледки на обърнати контейнери, разпилените около тях боклуци и ужасната смрад. Читатели на Asenovgrad.NET потърсиха от нас съдействие, за да разберат кога ще приключи цялата тази сага с асеновградския боклук.

"Запознати сме с проблема. Знаете, че продължаваме с подменянето на съдовете, в момента приключваме маршрут 3 и влизаме в маршрут 4 в града, както и в Горни и Долни Воден, след това следва маршрут 1. Ще изчистим навсякъде, нужно е обаче време. Знаете, когато едно нещо си отива, за да бъде заменено от друго...как се случват нещата. Има си доза провокация от отсрещната страна, но ще се справим. Със сигурност от началото на септември ще изпълняваме на 100% пълноценно задълженията си". Това отговори на запитването ни Любомир Мутафчиев от "КМД", организатор по сметосъбирането в Асеновград. От него разбрахме, че за разлика от досегашния график на събиране на боклука (през ден) от септември това ще се случва всеки ден, с изключение единствено на събота. Улиците пък ще бъдат чистени както ръчно, така и машинно: "Утре влизаме в кв. "Запад". Ще го изчистим целия с метачни и миячни машини. Ще го правим редовно в целия град, но нека първо да приключим с подмяната на контейнерите."

*Общината наистина мълчеше, в лицето на зам.-кмета Пламен Йончев, който не благоволи да отговори на телефонното ни повикане.

От "Консулато" не са се стърпели и във Фейсбук са се обърнали лично към градоначалника с думите: "Добро утро, кмете! Дали знаеш, че "Консулато" е едно от емблематичните места на Асеновград? Дали се досещаш, че посетителите на Асеновград, от страната и чужбина, не идват в общината, а посещават атракционите на Асеновград, един от които е и "Консулато"? И дали разбираш, че оценката за твоя труд и труда на общинарите се измерва чрез красотата на улиците в града и удобството, което те предлагат на своите граждани?"
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини