29 °C

Окръжният съд осъди двама подсъдими за катастрофата на жп прелез в Асеновград

В съобщение до медиите от пресцентъра на съда обявиха присъдите на кантонера Кирил Македонски и на шофьора, управлявал автомобила в злополучния 12 ноември м.г., когато влак блъсна лек автомобил, при който инцидент загина един, а двама бяха ранени:

Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по съкратеното съдебно следствие, определи на подсъдимия К. М. наказание лишаване от свобода в размер на 4 години, което редуцира с 1/3 на основание чл. 58а от НК и наложи наказание в размер на 2 години и 8 месеца. На основание чл. 66 от НК отложи изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 4 години. Със същата присъда подсъдимият К. М. е лишен от право да изпълнява длъжността прелезопазач за срок от 4 години.

На втория подсъдим по това дело – И. Г., е определено наказание лишаване от свобода в размер на 3 години, което редуцира с 1/3 на основание чл. 58 а от НК и наложи наказание в размер на 2 години. На основание чл. 66 от НК отложи изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 4 години. Със същата присъда подсъдимият И. Г. е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години.

Окръжният съд призна подсъдимия К. М. за виновен в това, че на 12 ноември 2019 г. около 06:50 ч. в Асеновград, като работник по транспорта (прелезопазач на железопътен прелез в междугарието Крумово – Асеновград) е нарушил правилата за експлоатация на съоръженията, като не спрял движението на пътни превозни средства през посочения прелез и не спуснал бариерата преди преминаването на пътнически влак №19205, движещ се от Пловдив към Асеновград, обслужван от електромотрисен влак, и по непредпазливост, в условията на независимо съпричиняване с И. Г. от Караджалово причинил смъртта на М. Г. от Караджово (починал на 17.11.2019 г. в УМБАЛ "Св. Георги") и телесни повреди на повече от едно лице, а именно две средни телесни повреди на Г. Т. от Болярци и средна телесна повреда на И. Г. от Караджово, като деянието е извършено в пияно състояние, при наличие на алкохол в кръвта 2,61 на хиляда – престъпление по чл. 343 ал.4 вр. ал.3 пр.1 б.б пр.1 вр. ал.1 вр. чл. 342 ал.2 от НК.

Съдът призна подсъдимия И. Г. за виновен в това, че при управление на МПС – лек автомобил Опел Астра, по околовръстния път на северната индустриална зона на Асеновград в посока запад – изток, при приближаване на железопътен прелез в междугарието Крумово – Асеновград е нарушил правилата за движение, като се е движел със скорост от 60 км/ч, а скоростта, с която е можел да спре пред прелеза е била до 40 км/ч, като не е спрял и навлязъл в прелеза, без да се убеди, че към същия не приближава влак, и по непредпазливост, в условията на независимо съпричиняване с К. М. от Асеновград причинил смъртта на М. Г. от Караджалово и две средни телесни повреди на Г. Т. от Болярци – престъпление по чл. 343 ал.4 вр. ал.3 б пр.1 вр. ал.1 вр. чл. 342 ал.1 от НК.

Делото бе разгледано от Окръжния съд в рамките на едно заседание в един ден, след като двамата подсъдими признаха изцяло фактите, изложени в обвинителния акт, като се съгласиха да не се събират доказателства за тези факти.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини