Община Асеновград наблюдава водните басейни във връзка с очакваните валежи

Община Асеновград съобщава, че за 11.06.20 г. е обявен жълт код за гръмотевични бури, локални и интензивни валежи от дъжд на територията на цялата страна. На места са възможни и градушки.

В тази връзка, общинското ръководство уведомява, че е създадена необходимата организация за редовното следене нивото на водата в язовирите и водоемите в землищата на селата. Целта е да не се допусне преливане през короните и наводняване на жилища и стопански постройки.

Особено внимание се обръща на деретата, преминаващи през населените места в общината.

За предстоящите валежи и опасно време са информирани кметове и кметски наместници да подават информация своевременно при промяна в обстановката. Граждани също могат да подават сигнали за възникнали инцидентни ситуации - наводнения, паднали клони, свлачища и други подобни - на телефоните при оперативния дежурен в община Асеновград :0331 6 22 33, както и на телефон 112, при необходимост.

Кметовете и кметските наместници по населените места следва да осигурят наблюдение на критичните зони и при необходимост да уведомят населението. Те ще поддържат връзка с наематели и концесионери на язовири за получаване на своевременна информация за състоянието на водоемите. 

Там, където няма такива, кметовете или кметските наместници периодически ще извършват наблюдение на нивото на водата. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини