5 °C

Кметът Грудев : Засега успяваме да опазим местата, в които сме най-уязвими

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев благодари за усилията на всички членове от Общинския оперативен щаб в града за борба и превенция срещу новия коронавирус COVID-19.

"Благодарение на всички добри решения, които взехме в последните месеци и на дисциплинираните асеновградчани, успяхме да останем толкова дълго време без нито един заразен с коронавирус в Асеновград.

Запазихме местата, в които сме най-уязвими и се надявам и за в бъдеще това да остане така. Дори и сега можем да кажем, че първият случай не е пробив в организацията ни, а е внесен от човек, който работи извън града. 

Устояхме на желанието на всички, които искаха пищни празненства. Понесохме упреци. Изтърпяхме негативите на отменени мероприятия. Но всичко това е в името здравето и живота на асеновградчани. 

Смятам, че нашите съграждани са интелигентни и ще разберат действията ни", каза като въведение на днешното заседание на Общинския оперативен щаб доктор Христо Грудев.

Кметът посочи, че трудното в битката с новия коронавирус тепърва предстои, защото хората смятат, че всичко е отминало, но не е така. Той е категоричен, че Асеновград ще се справи.

Необходимо е само да се спазват социална дистанция, да се извършва дезинфекция на домашни и служебни помещения и повърхности и всички да бъдем дисциплинирани.

По думите му, градът е подготвен за "битката", която реално ще се състои в болницата. И припомни, че за справяне с кризата общината отпусна 290 000 лева, с които за две седмици беше построено изцяло ново специализирано COVID отделение.

Бе организирана и дарителска кампания, която за 3 дни събра над 300 000 лева, от които в резерв имаме около 34 000 лева. 

"А това означава огромно доверие на гражданите към ръководството на администрацията", коментира кметът. Той посочи, че благодарение на съвместната работа между общинската управа и търпението на гражданите успяхме да постигнем целта на платото, вместо да се втурнем изведнъж нагоре към върха с множество положителни случаи.

Доктор Христо Грудев допълни, че е изключително благодарен на РУ - Асеновград и на служителите на РЗИ в града, тъй като извършват непрекъснати проверки и ежедневно се излагат на опасността от срещата с вируса. Кметът се обърна и към медиците в града с благодарност, че не напускат работните си места във времена на криза, въпреки че никой не е запознат , няма опит  и рутина за работа точно с това заболяване.

Той похвали и екипите, които са обслужили и продължават да се грижат за първия заболял от COVID-19  в града за адекватната реакция.

Кметът не пропусна да отправи благодарност и към доброволците, отделили от личния си живот и частица от себе си, за да бъдат опора на нуждаещи се. Напълно безвъзмездно те дариха от времето си в подкрепа на възрастни хора.

По време на днешното заседание на Общинския оперативен щаб от РУ - Асеновград увериха, че ситуацията в града е нормална. Извършват се ежедневни проверки, превенции и контрол.

Здравният медиатор също следи за спазване на въведените противоепидемични мерки в ромския квартал на града. Той напомня на хората там да не се събират на групи и да носят маски и други средства, които покриват носа и устата, когато посещават закрити пространства.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини