22 °C

Кметът Грудев : Засега успяваме да опазим местата, в които сме най-уязвими

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев благодари за усилията на всички членове от Общинския оперативен щаб в града за борба и превенция срещу новия коронавирус COVID-19.

"Благодарение на всички добри решения, които взехме в последните месеци и на дисциплинираните асеновградчани, успяхме да останем толкова дълго време без нито един заразен с коронавирус в Асеновград.

Запазихме местата, в които сме най-уязвими и се надявам и за в бъдеще това да остане така. Дори и сега можем да кажем, че първият случай не е пробив в организацията ни, а е внесен от човек, който работи извън града. 

Устояхме на желанието на всички, които искаха пищни празненства. Понесохме упреци. Изтърпяхме негативите на отменени мероприятия. Но всичко това е в името здравето и живота на асеновградчани. 

Смятам, че нашите съграждани са интелигентни и ще разберат действията ни", каза като въведение на днешното заседание на Общинския оперативен щаб доктор Христо Грудев.

Кметът посочи, че трудното в битката с новия коронавирус тепърва предстои, защото хората смятат, че всичко е отминало, но не е така. Той е категоричен, че Асеновград ще се справи.

Необходимо е само да се спазват социална дистанция, да се извършва дезинфекция на домашни и служебни помещения и повърхности и всички да бъдем дисциплинирани.

По думите му, градът е подготвен за "битката", която реално ще се състои в болницата. И припомни, че за справяне с кризата общината отпусна 290 000 лева, с които за две седмици беше построено изцяло ново специализирано COVID отделение.

Бе организирана и дарителска кампания, която за 3 дни събра над 300 000 лева, от които в резерв имаме около 34 000 лева. 

"А това означава огромно доверие на гражданите към ръководството на администрацията", коментира кметът. Той посочи, че благодарение на съвместната работа между общинската управа и търпението на гражданите успяхме да постигнем целта на платото, вместо да се втурнем изведнъж нагоре към върха с множество положителни случаи.

Доктор Христо Грудев допълни, че е изключително благодарен на РУ - Асеновград и на служителите на РЗИ в града, тъй като извършват непрекъснати проверки и ежедневно се излагат на опасността от срещата с вируса. Кметът се обърна и към медиците в града с благодарност, че не напускат работните си места във времена на криза, въпреки че никой не е запознат , няма опит  и рутина за работа точно с това заболяване.

Той похвали и екипите, които са обслужили и продължават да се грижат за първия заболял от COVID-19  в града за адекватната реакция.

Кметът не пропусна да отправи благодарност и към доброволците, отделили от личния си живот и частица от себе си, за да бъдат опора на нуждаещи се. Напълно безвъзмездно те дариха от времето си в подкрепа на възрастни хора.

По време на днешното заседание на Общинския оперативен щаб от РУ - Асеновград увериха, че ситуацията в града е нормална. Извършват се ежедневни проверки, превенции и контрол.

Здравният медиатор също следи за спазване на въведените противоепидемични мерки в ромския квартал на града. Той напомня на хората там да не се събират на групи и да носят маски и други средства, които покриват носа и устата, когато посещават закрити пространства.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини