16 °C

Арестуваха бившо ченге, приятел на Божков

Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал "Симеоново", съобщи БГНЕС. 

Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли в къща в квартал "Симеоново", където е задържан бивш служител на МВР, приближен до укриващия се в Дубай Васил Божков.

Атакуван е и офис на охранителна фирма на ул."Черковна" 38. По неофициална информация акцията има връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков, срещу когото има общо 18 повдигнати обвинения.

По информация на БНТ задържаният е Славчо Марков, бивш служител на МВР, а през последните години един от тримата най-приближени до обвинения Васил Божков. Има подозрения, че именно той е организирал проследяването и заснемането на прокурора Ангел Кънев.

Припомняме, че преди седмица бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков пусна в социалните мрежи снимка на зам.-шефa на Спецпрокуратурата как излиза от сградата на НАП.

Малко по-късно от Спецпрокуратурата съобщиха, че се извършва разследване за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия Васил Божков. 

Полицията и прокуратурата претърсват адреси на в София и Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с Божков. 

В тази връзка главният прокурор Иван Гешев заяви, че застава зад всеки честен магистрат, подложен на атаки. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Он
    Онзи
    6 0
    19:25, 3 юли 2020
    Пълна порнография. Ловът на вещици като кьорфишеци продължава. Вече почват да идват множко простотиите на прокуратурата. Да задържат и охранителя на Бай Тошо и Царя! Крайно време е, сто на сто ще има защо.
    Разрешавам на Гешев да арестува и Петьо – еврото, да ама , стискали му.Едва ли, наясно е до къде ще го изведе, подобно разследване.
  • 2
    Ст
    Стефан
    5 0
    19:44, 3 юли 2020
    Има още нещо интересно-за втори път в рамките на един месец служители на Бюрото по защита към главния прокурор вземат участие при задържане на лица,каквото право нямат. Понеже са под лично разпореждане на Гешев явно той ги включва противозаконно в полицейски реализации. Ето я личната гвардия на Гешев и предстои тепърва редовно да бъде използвана от него за силови акции. В някои сайтове има техни снимки и се вижда,че те всъщност са „оборудвани“ като специалните полицейски части.
  • 3
    Са
    сараите
    3 0
    20:21, 3 юли 2020
    пеевски си е избрал за главен прокурор дебил, учил "право" в милиционерското училище, за да може лесно да го управлява.
  • 4
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    20:28, 3 юли 2020
    А що не арестувате василчо? Днес приготвих и железната тояга. Шлайфах я, полирах я, да я изпробвам :)
  • 5
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    20:29, 3 юли 2020
    Васил чо, е неприкосновен, псе та!
Последни новини