12 °C

Американските лекари съдят FDA за забрана и дискредитация на хидроксихлорохин

Асоциацията на лекарите и хирурзите в САЩ (AAPS) е подала съдебен установителен иск срещу FDA (Американската агенцията за контрол на храните и лекарствата) за отказ на регулатора за „достъп до тази сигурна терапия за превенция и ранно лечение на COVID-19".

Предвид това, че с действията си „ответникът увеличава страданието и смъртните случаи, засилва обществения страх" американските лекари са подали и срочно искане за привременни мерки за незабавно отпадане на наложените ограничения за употреба на хидроксихлорохин.

Исковата молба цели:

  • да се отпусне веднага HCQ от Държавния резерв (SNS) за лежащо болните с COVID-19 и хоспитализираните;
  • да се разреши незабавното отпускане на лекарството без ограничение в количеството по валидни рецепти, издадени от лекар;
  • да се осигурят достатъчни количества за всички възрасни хора;

Американските лекари и хирурзи остро осъждат агресивната кампания за портетиране на HCQ първоначално като „недоказан", а впоследствие и като „небезопасен" медикамент.

социацията е представила данни в съда, от които е видно, че държавите, подкрепили употребата на HCQ, като Южна Корея, Индия, Израел и Турция, се справят значително по-успешно в битката с COVID-19. Други държави от Европа със значително повишено потребление на HCQ и ниска смъртност, не са цитирани в исковата молба.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини