Буря потопи София, еднометрова вълна помете 10 коли на булевард

Над 140 сигнала за щети, причинени от силната буря в София тази вечер, са подадени в пожарната. Наводнени са булеварди, подлези и метростанции.

Без електрозахранване през различни периоди от време останаха квартали в район "Витоша", както и части от "Хаджи Димитър", "Хладилника", "Света Тройца", "Западен парк", "Илинден", "Красна поляна", "Редута", "Симеоново", "Банишора" и "Павлово".

Перловската река вече е в коритото си, но по-рано в района на Военната академия водата излезе на пътното платно и наводни булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", заради което временно беше спряно движението.

Преля и Владайската река - в района на "Орландовци" и квартал "Бенковски".

"Екипите отводняват предимно частни обекти, мазета, обществени сгради. Има и паднал гръм в търговски обект в квартал "Гоце Делчев". Основно пораженията са в "Манастирски ливади", "Гоце Делчев", "Витоша" и "Люлин", посочи Фандъкова.

В резултат на бурята на столичния булевард "България" част от покрива на хипермаркет се срути. Няма данни за пострадали хора.

Наводнени са подлезът на НДК и метростанцията в района. Затворен за движение е целият тунел в района на НДК.

Квартал "Красна поляна" остана без ток

Затруднено беше движението по булевард "България", както и по булевард "Цар Борис Трети" и булевард "Никола Петков" в посока Княжево. Десетки коли бяха блокирани под моста на булевард "България" и Околовръстното шосе.

Наводнено е и самото Околовръстно шосе при кръговото движение за кв. Драгалевци.

Над 20 автомобила закъсаха във водата близо до Южния парк в София.

Под вода е и подлезът на Орлов мост, съобщават още от пожарната.

На булевард "Овча купел" и улица "Любляна" кръстовището също е наводнено. Десетки автомобили бяха блокирани в района като водата стигаше до прозорците на колите и хората не можеха да излязат.

Наводнен е и приземен етаж на болница в столичния квартал "Красна поляна".

В подлезите на булевард "България" в резултат на силния дъжд се струпаха хора.

В магазин за хранителни стоки на булевард "България" и булевард "Тодор Каблешков" мъж е паднал в асансьорна шахта. Той е изваден и не е пострадал сериозно.

Заради дъжда, освен подлеза на НДК при Моста на влюбените, наводнени са и Транспортният подлез на булевард "Цар Борис Трети", и този при гара "Подуяне" към булевард "Ботевградско шосе".

Еднометрова вълна по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" в столицата при бурята снощи е помела над 10 автомобила, предава БНТ. Няма пострадали, но има много нанесени щети по автомобилите.

Снощи полицейски екипи са помогнали на жена, блокирана на първия етаж в къщата си на улица "Алеко Константинов", близо до театър "Зад канала", в следствие на проливните дъждове в столицата, съобщава БНТ.

По време на бурята на отделни метростанции е влязла вода през входовете. Движението на метрото не е спирало, уточни във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По време на пороя бяха променени маршрутите на трамваи 1, 6, 7 и 10, както и на трамваите по линии 11 и 12.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини