Няма нови огнища на коронавирус на територията на Пловдивска област

Към момента нямаме нови огнища на коронавирус на територията на Пловдивска област, повечето от случаите не са свързани, но се проучват контактните. Това е казала областният управител на Пловдив Дани Каназирева, цитирана в съобщение до медиите. По думите й, в последните дни се е увеличил броят на хората, които по желание си правят тест за коронавирус. Ситуацията се следи и анализира всекидневно.

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на областта, е 498. Настанените в болница през последните два дни са шестима, с които общият брой на лекуваните там става 59. Оздравелите пациенти са 122-ма, като за последните 48 часа са 14. На домашно лечение са 304 души. Данните са на РЗИ-Пловдив, предоставени на Областния кризисен щаб. Сред новите случаи най-младият пациент е на 19 години, той е хоспитализиран, а най-възрастният е мъж на 82 години - на домашно лечение.

Сред новорегистрираните има трима служители на фирма за обработване на документи за чужбина, като там се извършва проучване и са дадени указания за противоепидемични мерки от РЗИ. Има и нов случай - мъж, който е бил на футболен мач в столицата, той е в домашна изолация.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини