4 °C

Читалищата в Асеновградско продължават работа при строго спазване на противоепидемичните мерки

Читалищата в Асеновград продължават дейността си при строго спазване на затегнатите повторно противоепидемични мерки. 

Мярката бе наложена със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 09.07.20 г. по повод високото ниво на разпространение на коронавируса. 

Дейностите в някои от читалищните организации в община Асеновград се изпълняват само с възрастни, а на други места се провеждат и мероприятия с минимален брой деца. 

Голяма част от културните институции ще работят без прекъсване за лятна отпуска. Освен читалищна дейност, част от тях функционират и като библиотеки.  Всеки може да отиде да си вземе книга и с четивото да си запълва свободното време вкъщи.

Заради епидемичната обстановка някои от дейностите в културните средища няма да се състоят, но в други такива ще се провеждат при строго спазване на мерките. 

В читалище "Родолюбие" в Асеновград има детска вокална група. В НЧ "Св.преп. Паисий Хилендарски" също в града пък се провеждат уроци по танци и гайда. Там има и действащ литературен клуб.

На библиотечната дейност, инвентаризация и дезинфекция през летния сезон ще наблягат читалищата в асеновградските квартали "Долни Воден" и "Горни Воден" и в селата Новаково, Червен, Патриарх Евтимово, Боянци, Долнослав, Стоево и Конуш. 

Читалищните организации в тези населени места през лятото и в условията на епидемична обстановка ще функционират само като библиотеки - жителите ще могат да ползват произведения от библиотечния фонд за вземане вкъщи. 

Единствено читалището в Козаново няма да работи до края на календарната година. 

Читалището в село Тополово провежда инициативата "Ваканция в библиотеката" за деца -с игри и рисуване по един час дневно. 

Читалищните дейци в Нареченски бани организират група по танци за възрастни.  А в Бачково се провеждат детски мероприятия под надслов "Лятна библиотека". В читалището в село Избеглии също има групи за танци както за деца, така и за възрастни.

На детска занималня се радват най-малките жители на Златовръх. Там читалищният служител ги събира на малки групи и има чете на глас откъси от различни книги. 

В читалището на село Мулдава също се провеждат уроци по танци, а в това на Конуш децата посещават читалнята, където на необходимо разстояние едно от друго си четат любими творби.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
25 ное 2020
Последни новини