15 °C

Започна поетапното изпълнение на различни проекти в Асеновград, отложени заради епидемичната обстановка в страната

Независимо от усложнената обстановка в страната, община Асеновград започна постепенно изпълнение на планираните дейности.

Заради разпространението на коронавируса по време на извънредната ситуация обществените поръчки бяха замразени, от страна на държавата.

Сред големите строителни обекти, за които предсоти организиране на дейности и финансиране, е ремонтът на Центрания площад "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград.

Той е в аварийно състояние. Последното му обследване в извършено по време на предишния мандат на настоящия кмет доктор Христо Грудев.

Община Асеновград кандидатства и бе одобрена за финансиране в размер на 4 000 000 лева. Вече тече процедура за избор на изпълнител. 

"Планирали сме извършване и на ремонти на улиците, заложени в инвестиционната програма. При тях също текат обществени поръчки за избор на изпълнител.

Малко се забавиха тези процедури във връзка с COVID ситуацията, но нещата все пак ще се случат", обяви кметът доктор Христо Грудев.

Друг важен обект, който стои нереализиран години наред, е укрепване на свлачището под Асеновград крепост и възстановяване на пътната настилка там.

За изпълнението му държавата отпусна около 400 000 лева на община Асеновград.

Градоначалникът заяви, че предстои стартиране на ремонти в спортни зали и фузкултурни салони на няколко асеновградски училища. Сред тях са  ОУ "Петко Каравелов", ОУ "Ангел Кънчев", ОУ "Панайот Волов". 

Скоро ще започне и изграждането на спортната зала в село Тополово за волейболния клуб там, която бе обещана от премиера на България Бойко Борисов по време на посещението му в Асеновград.  

В момента за обекта също е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. 

Издадено е вече и строителното разрешение за строителството на пътя на Мулдавски манастир "Света Петка".

"Ще се постараем инвестиционната програма, която беше заложена и гласувана в Общинския съвет, да реализираме във възможно най-голяма степен, за да са доволни гражданите, а и да живеем всички в по-красив град с европейски вид.

Ще се опитаме, въпреки сериозността на ситуацията и извънредната епидемична обстановка. В крайна сметка нашата работа е тази, да свършим нещо, от което гражданите да бъдат доволни", категоричен е кметът Грудев.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини