Започна поетапното изпълнение на различни проекти в Асеновград, отложени заради епидемичната обстановка в страната

Независимо от усложнената обстановка в страната, община Асеновград започна постепенно изпълнение на планираните дейности.

Заради разпространението на коронавируса по време на извънредната ситуация обществените поръчки бяха замразени, от страна на държавата.

Сред големите строителни обекти, за които предсоти организиране на дейности и финансиране, е ремонтът на Центрания площад "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград.

Той е в аварийно състояние. Последното му обследване в извършено по време на предишния мандат на настоящия кмет доктор Христо Грудев.

Община Асеновград кандидатства и бе одобрена за финансиране в размер на 4 000 000 лева. Вече тече процедура за избор на изпълнител. 

"Планирали сме извършване и на ремонти на улиците, заложени в инвестиционната програма. При тях също текат обществени поръчки за избор на изпълнител.

Малко се забавиха тези процедури във връзка с COVID ситуацията, но нещата все пак ще се случат", обяви кметът доктор Христо Грудев.

Друг важен обект, който стои нереализиран години наред, е укрепване на свлачището под Асеновград крепост и възстановяване на пътната настилка там.

За изпълнението му държавата отпусна около 400 000 лева на община Асеновград.

Градоначалникът заяви, че предстои стартиране на ремонти в спортни зали и фузкултурни салони на няколко асеновградски училища. Сред тях са  ОУ "Петко Каравелов", ОУ "Ангел Кънчев", ОУ "Панайот Волов". 

Скоро ще започне и изграждането на спортната зала в село Тополово за волейболния клуб там, която бе обещана от премиера на България Бойко Борисов по време на посещението му в Асеновград.  

В момента за обекта също е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. 

Издадено е вече и строителното разрешение за строителството на пътя на Мулдавски манастир "Света Петка".

"Ще се постараем инвестиционната програма, която беше заложена и гласувана в Общинския съвет, да реализираме във възможно най-голяма степен, за да са доволни гражданите, а и да живеем всички в по-красив град с европейски вид.

Ще се опитаме, въпреки сериозността на ситуацията и извънредната епидемична обстановка. В крайна сметка нашата работа е тази, да свършим нещо, от което гражданите да бъдат доволни", категоричен е кметът Грудев.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини