93 от положителните проби за COVID-19 във Варна през последните три дни са в дом за стари хора

През последните три дни във Варна са регистрирани общо 117 случая на положителни тестове за COVID-19, като 93 от тях са на възрастни хора, настанени в частен дом за стари хора и лица с деменция "Свети Георги", местността "Ален мак", съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

От там уточняват, че са регистрирани и 9 положителни проби на обслужващия персонал - лекар, медицински сестри и санитари. На всички лица от дома - настанени потребители и обслужващ персонал, е взет материал за лабораторни изследвания. Общо починали от дома са четирима.

На извънредно заседание на Областния кризисен щаб е обсъдена настоящата ситуация в дом "Свети Георги" и са взети решения за създаване организация за ограничаване разпространението на заболяването, изолиране на положителните лица на два етажа в сградата, снабдяването на дома с медикаменти и лични предпазни средства, насочване допълнително на медицински персонал от лечебни заведения във Варна и обслужващ персонал за непрекъснато наблюдение на положителните и контактните лица.

Извършени са 3 проверки на място в дома, от служители на РЗИ, като са дадени указания за изолиране на положителните лица на отделни етажи в сградата и предписани противоепидемични мерки за дезинфекция, спазване на хигиена, ползване на лични предпазни средства.

Общо за област Варна случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 791. Хоспитализирани в Инфекциозната клиника в града са 43 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 560 лица, излекувани са 179 души

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини