4 °C

С образователни материали ЦРДР и община Асеновград подкрепят деца до 7 г.

Изображение 1 от 2

  Центърът за ранно детско развитие ( ЦРДР ) и община Асеновград продължават реализирането на кампанията "Заедно през първите 7".

  До момента в нея се включиха над 49 деца и техните родители. Всички те са потребители на социални услуги в центъра.

  Кампанията е част от дейностите за подкрепа на децата и семействата от община Асеновград.  Те се реализират по Проект : "Център за ранно детско развитие - Асеновград", "Договор № BG05M9OP001-2.004-0037-C01, финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" с бенефициент община Асеновград. 

  Припомняме, че кампанията стартира на 29.07.20 г. В първата от общо 3-те инициативи взеха участие 39 деца на възраст от 0 г. до 1,5 г.

  Всяко от семействата им получи пакет с материали и консумативи за първите грижи за бебето, включващ памперси, адаптирано мляко, суха млечна каша, шише с биберон, детски шампоан и хигиенни кърпи за деца.

  Тази първа фаза на кампанията подкрепи клиентите на екипите по здравно консултиране и семейно консултиране към центъра.

  Към момента тече втората инициатива от акцията. Тя стартира още на 17.08.20 г. и е насочена към следващата група потребители - деца на възраст от 2 г. до 7 г. Засега са предоставени образователни материали за 10 деца. 

  Инициативата се реализира директно в жилищните райони на част от семействата, а други пристигнаха на място в ЦРДР, за да получат подкрепата си. 

  До края на този месец поетапно се очаква да се включат и останалите потребители от възрастовата група.

  Предстои финалната фаза - инициатива с участието на най-големите деца - първокласниците. 

  Създаването на въможност за подкрепа именно в най-ранна детска възраст, както и стимулирането на детското развитие заедно с партьорите на община Асеновград и ЦРДР - в лицето на родителите - е една от целите, които си поставят организаторите. 

  Занапред са планирани и други дейности, които да подкрепят общността, родителите, семействата и децата на Асеновград.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 02.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
  02 дек 2020
  Последни новини