С образователни материали ЦРДР и община Асеновград подкрепят деца до 7 г.

Изображение 1 от 2

    Центърът за ранно детско развитие ( ЦРДР ) и община Асеновград продължават реализирането на кампанията "Заедно през първите 7".

    До момента в нея се включиха над 49 деца и техните родители. Всички те са потребители на социални услуги в центъра.

    Кампанията е част от дейностите за подкрепа на децата и семействата от община Асеновград.  Те се реализират по Проект : "Център за ранно детско развитие - Асеновград", "Договор № BG05M9OP001-2.004-0037-C01, финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" с бенефициент община Асеновград. 

    Припомняме, че кампанията стартира на 29.07.20 г. В първата от общо 3-те инициативи взеха участие 39 деца на възраст от 0 г. до 1,5 г.

    Всяко от семействата им получи пакет с материали и консумативи за първите грижи за бебето, включващ памперси, адаптирано мляко, суха млечна каша, шише с биберон, детски шампоан и хигиенни кърпи за деца.

    Тази първа фаза на кампанията подкрепи клиентите на екипите по здравно консултиране и семейно консултиране към центъра.

    Към момента тече втората инициатива от акцията. Тя стартира още на 17.08.20 г. и е насочена към следващата група потребители - деца на възраст от 2 г. до 7 г. Засега са предоставени образователни материали за 10 деца. 

    Инициативата се реализира директно в жилищните райони на част от семействата, а други пристигнаха на място в ЦРДР, за да получат подкрепата си. 

    До края на този месец поетапно се очаква да се включат и останалите потребители от възрастовата група.

    Предстои финалната фаза - инициатива с участието на най-големите деца - първокласниците. 

    Създаването на въможност за подкрепа именно в най-ранна детска възраст, както и стимулирането на детското развитие заедно с партьорите на община Асеновград и ЦРДР - в лицето на родителите - е една от целите, които си поставят организаторите. 

    Занапред са планирани и други дейности, които да подкрепят общността, родителите, семействата и децата на Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини