15 °C

181 заразени с COVID-19 в Асеновград от началото на пандемията до днес

Днес, 16.10.20 г., в община Асеновград се проведе заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавирус COVID-19. 

По данни на управителя на общинската болница в града доктор Иван Червенков, от 01.07.20 г. до момента през COVID отделението са преминали 70 пациенти. 41 от тях са с потвърдени положителни резултати за коронавирусна инфекция.

В момента в болничното заведение са настанени 10 души. От тях осем са с потвърдени положителни проби от PCR тестове, а на други двама се изчакват резултатите. 

Днес от отделението се изписват двама души, приемат се шест нови, от които четирима са с коронавирус, като изследванията им са направени в други лаборатории. 

Досега шестима пациенти с коронавирусна инфекция от асеновградската болница са починали. 

Инспектори от звеното на РЗИ - Пловдив в Асеновград съобщават, че към днешна дата потвърдените регистрирани с COVID-19 в общината са общо 181 от началото на пандемията досега. 

Новозаразени в това число са един фелдшер и шофьор на линейка от болницата в града. 

Само днес са потвърдени 16 нови случая в Асеновград, а повече от 30 души са под домашна карантина. 

Сред заразените има един ученик, чието последно посещение в училище е било на 01.10.20 г. Положителният му резултат е потвърден на 13.10.20 г., което не налага карантиниране на класа.

Огняр и служител на училищна охрана също са с коронавирус, като те са под домашна изолация и също не е необходима карантина на други лица.

Потвърден случай има и при един учител от асеновградско училище. Карантинитани са контактните му лица.

От клона на РЗИ в града съобщават, че непрекъснато постъпват сигнали за неспазване на карантината, поради което е твърде вероятно броят на новорегистрираните случаи в Асеновград да нараства. 

Инспекторите извършват непрекъснати проверки съвместно с полицейски служители. 

От РУ - Асеновград, пожарната и военното поделение информират, че засега нямат заразени с коронавирус при тях и информират, че по време на работния процес се спазват всички противоепидемични мерки.

Началниците на трите институции уверяват, че са осигурени необходимите предпазни средства за служителите. 

Община Асеновград ще подпомогне РУ - Асеновград, като им дари диспенсъри за дезинфектант.

В ромския квартал "Лозница" обстановката е спокойна, потвърди здравният медиатор. В продължение на две седмици там не е регистриран случай на коронавирус.

Медиаторът провежда непрекъснати инструкции сред населението в квартала и проследява за спазването на противоепидемичните мерки.

В края на заседанието кметът на Асеновград доктор Христо Грудев припомни, че в дарителската сметка, обявена в началото на пандемията, все още има 30 000 лева, които се пазят, за  да се ползват в случай на възникнала необходимост. 

"Вярвам, че държавата ще съдейства и ще започне под някаква форма да възстановява разходите, направени от общините за справяне с кризата. И все още съм обнадежден, че човечеството ще се справи. Важно е само да спазваме елементарните правила за предпазване от вируса. А именно - трите "Д" - дезинфекция, дистанция, дисциплина", посочи градоначалникът.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини