Кметът на Асеновград си направи PCR тест в новата лаборатория към МБАЛ - Асеновград

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев си направи изследване за коронавирус в новата лаборатория към общинската болница. Резултатът от PCR теста на градоначалника е отрицателен. 

Повод за направеното изследване е новосъздаденото звено за тестове на COVID проби.

Доктор Грудев посочи, че не е имал симптоми. Решил е да направи теста предвид засилващата се заболеваемост в страната. 

"Имам доверие на медицинския персонал, който обслужва лабораторията. Исках да съм един от първите пациенти на звеното, а и като ръководител да покажа, че трябва да сме отговорни пред себе си и пред другите", написа в профила си във фейсбук доктор Грудев. 

Той обясни, че спазва противоепидемичните мерки и призова асеновградчани да последват примера му.

Пред БНТ кметът припомни, че община Асеновград е изпреварила ситуацията с разпространението на коронавируса в града предвид факта, че специалното COVID отделение бе готово преди повишаване броя на заболелите. То е сериозна придобивка за асеновградчани.

За изграждането му бяха отделени 290 000 лева по предложение на администрацията и с решение на Общинския съвет.

"Със създаването на сертифицираната лаборатория за изследване на COVID-19 затворихме цикъла и така няма нужда жителите на общината да пътуват до Пловдив нито за изследване, нито за хоспитализация.

Нашата общинска болница е една от малкото в България, които се самоиздържат. Винаги при необходимост общината е готова да подпомогне лечебното заведение", заяви кметът. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини