110 лева ще струва един PCR тест в новата лаборатория към МБАЛ - Асеновград

Изображение 1 от 3

    Изследванията на желаещи да си направят PCR тест за COVID-19 в новото сертифицирано звено към МБАЛ - Асеновград ще се извършват в определен часови диапазон. 

    Проби на пациенти с направление от общопрактикуващ или друг лекар, или по самоинициатива ще се вземат във времето от 08:00 ч. до 09:00 ч. и от 14:00 ч. до 15:00 ч. Следобедните часове ще стартират от следващия месец. Резултатите ще се получават след 13:00 ч.

    Няма изисквания към пациента за вземането на пробата освен спазването на противоепидемичните мерки.

    PCR тестът за коронавирус ще струва 110 лева. 

    Ръководството на лечебното заведение води преговори  да бъде сключен договор с Регионалната здравнооссигурителна каса в Пловдив, за да могат да се правят и изследвания на пациенти с направление от общопрактикуващия или друг лекар, когато самите изисквания и критерии за издаването им бъдат обявени официално от държавните власти. 

    Апаратът е закупен със средства от бюджета на МБАЛ - Асеновград и е в размер на 20 000 лева.

    "Това нововъведение е към микробиологичната лаборатория на лечебното заведение и ще намали значително разходите му.

    На първо място обаче, изследването тук на място ще бъде изключително полезно за местните жители. Те не само че няма да пътуват до съседната община Пловдив, но и получаването на резултата ще става доста по-бързо", каза пред БНТ управителят на асеновградската болница доктор Иван Червенков. 

    Той допълни, че в момента 17 пациенти са настанени в специализираното COVID отделение, а общият брой на леглата е 22, 6 от които са в интензивния сектор. 

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини