3 °C

Подменят съдовете за смет в Асеновград

Изображение 1 от 2

  Община Асеновград възложи подмяната на стари съдове за смет и на такива с нарушена цялост на територията на града. 

  В квартал "Лозница" 300 броя контейнери от тип "бобър" и "лодка" бяха заменени с чисто нови индивидуални от вида "кука". 

  Теренът в посочения район е много труден за обслужване от автомобилите на сметопочистващата фирма, поради което се наложи смяна на съдовете за смет, с цел по-ефикасно събиране на битовите отпадъци и преустановяване образуването на нерегламентирани замърсявания. Това бе заложено в новия договор, сключен за сметосъбиране и сметоизвозване. 

  Съдове за смет тип "кука" бяха поставени на улиците "Сини връх", "Дружба", "Родолюбие", част от "Мануш войвода", "Росица", "Бяла черква" и "Преспа". Същите се обслужват по график всеки вторник и петък. На всички граждани в района бяха дадени указания.

  Съдовете тип "лодка" от същата зона бяха преместени на друго подходящо място. Те бяха поставени в новия гробищен парк. 

  В продължение на седмица служители от Отдел "Екология и околна среда" към община Асеновград наблюдаваха района и предупреждаваха хората да не изхвърлят отпадъците си на нерегламентирани места. С превантивна цел бяха поставени и предупредителни табели. 

  Още 30 нови кошчета за отпадъци са разположени в центъра на Асеновград - по площада и край НЧ "Родолюбие". 

  В кварталите "Горни Воден" и "Долни Воден" планово ( за ремонт ) бяха подменени 100 броя индивидуални съдове за смет тип "кука". 

  Нови 30 контейнера от вида "бобър" пък бяха разположени на централни улици в Асеновград, сред които "Цар Иван Асен II", "Александър Стамболийски", бул. "България" и други. 

  Това е извън упоменатата и предвидена по договор 15 процентна подмяна на съдове ( "бобър" и "кука" ) за година, през първите три години от договорните отношения. 

  Според документа "изпълнителят се задължава да предостави за ползване в срок до 15 дни, след влизане в сила на договора и за целия период на изпълнението му, нови съдове за отпадъци, както следва : 900 броя "бобър", 2 610 броя "кука", 45 броя "лодка. Подмяната ще се удостоверява с двустранно подписан приемо-предавателен протокол".

  Междувременно, продължава машинното миене и метене по улциите в града. Ръчно се почистват от 40 служители централната градска част и някои от второстепенни улици и в Асеновград. 

  Сметопочистването в града се извършва ежедневно по график, като при възникнали сигнали и проблеми се реагира  своевременно.  Два пъти месечно се събират и едрогабаритни отпадъци.

  Припомняме, че гражданите могат да ползват и площадката за безплатно депониране.

  През септември бяха почистени и отпадъци, натрупали се на нерегламентирани за целта места. Сред тях - в Индустриална зона край река Чая и село Боянци. 

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 03.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
  03 дек 2020
  Последни новини