2 килограма и половина наркотици и 83 стръка растения са иззети при акция на РУ - Асеновград

Криминалисти от РУ - Асеновград са иззели над 2 и половина килограма наркотично вещество от стопанска постройка в с. Болярци и 83 стръка растения от имот в с. Кочево.

Марихуаната е иззета в хода на спекакция по линия "Наркоразпространение", проведена на територията на селата Болярци и Кочево.

В постройката на територията на бивш стопански двор в село Болярци, ползвана от 34-годишен криминално проявен мъж, са открити изсушени растения с външни признаци, наподобяващи марихуана. 

Експертна справка е установила, че иззетото количество е с тегло 2 кг. и 640 грама.

Извършителят на престъплението е с повдигнато обвинение, като в хода на акцията при проверка на мъжа е установено, че той управлява и лек автомобил под въздействието на наркотични вещества. 

При друга проверка на къща  в село Кочево криминалистите открили 13 саксии със засадени растения в тях. Отглежданата марихуана била обирана и складирана в бидон с течност.

При претърсването на имота са иззети 70 стръка растения, потопени в бидони.

Престъплението е извършено от 38-годишен пловдивчанин, който при стопанисването на наследствения имот използвал и електрическата енергия чрез незаконно присъединяване към електропреносната мрежа.

Разследващите от РУ - Асеновград работят по дадени указания от Районната прокуратура. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини