9 °C

Затварят нощните заведения в цялата страна, гимназиите - на дистанционно обучение

Нощните заведения, дискотеки, барове и пиано барове се затварят на национално ниво с нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

Също с нея висшите учебни заведения, както и учениците от гимназиален етап минават на дистанционно обучение.

Спортните мероприятия ще се провеждат без публика.

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки.

Преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.

Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека, при спазване на дистанция от 1,5 м. и задължително носене на защитни маски за лице.

Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска по отношение на международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. 

Заповедта дефинира критериите за прекратяване на приема и плановите операции в болничните заведения. 

Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Ви
  видимите резултати
  32 -25
  19:17, 27 окт 2020
  Пълен провал на Шайката.
  • Хр
   Христо
   42 -36
   19:49, 27 окт 2020
   тази мярка е напълно навреме. Все пак, не може дебили като теб да определят политиката на държавата....оставиха ви малко и нещата почнаха да стават критични.
   Трябва закон за лоботомия на малоумници като теб.
  • 36
   3663
   10 -11
   00:14, 28 окт 2020
   Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозната болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е участвал в лечението на заразени пациенти, хоспитализирани в СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров“. Това се посочва в отговор от Инфекциозната болница на въпроси на Скенер.нюз.
 • 2
  Бе
  Бесен
  36 -42
  19:56, 27 окт 2020
  Докога ще ги търпим тези изроди? Вече открито се г... Виж коментара
  • Il
   Illinois
   23 -14
   21:29, 27 окт 2020
   Докато не преодолеете мързела си и не се вдигнете да ги изметете.
  • Съ
   Съвет
   12 -13
   23:36, 27 окт 2020
   Не ги търпете. Умирайте. И без това безмозъчните станахте много напоследък.
 • 3
  Не
  не
  32 -17
  20:04, 27 окт 2020
  Ами хора умират от тази болест! Учители умират от тази болест. Само не знам как делят едните ученици от другите, и едните учители от другите! Как решиха кои са по застрашени и кои няма да ги хване вируса. Това вече е гавра! В малоумна държава - малоумно разделение!
  • До
   До не
   21 -5
   23:38, 27 окт 2020
   Не може само да ядете. Трябва и да мислите. Защото малките ученици не могат да са сами и родителите им трябва да спрат работа. А големите които имат и повече контакти могат да учат от домовете си а родителите да работят. Още обяснения искаш ли или и това е трудно да го смелиш.
 • 4
  Ив
  Иво
  29 -5
  20:23, 27 окт 2020
  Важното е цццигганска музика да има! Строи си без контролно, и всичко ни дават! И от чужбина ни пращат и вие давате бугари! Ние сме си екстра... "Само си береме и прибираме!" Пролет, лято, есен, зима, за маннгаала крадене и далавера има.... Прай си къща, кръщават му улица..тормози денонощно с дандания... Култура... Множат се като въшки, а не могат да говорят даже!! Е как да ги имаме за хора тези паразити, като дори белег за еволюиране нямат
  !?
 • 5
  Въ
  Въх
  13 -7
  20:47, 27 окт 2020
  Е сега какви катаклизми ще настанат в едно училище в града - страшна работа! Хиперактивната му директорка ще иска първа да запише точка - ще падат глави, ама само на будали!
 • 6
  Ид
  ИДВАМ ЗА ВАС
  22 -5
  20:53, 27 окт 2020
  Така и така спират пак живота на хората ,да спрът и институциите които изискват задължителните плащания - като банки ,Енерго дружества и ВИК. Без право на правен тормоз върху длъжниците, в момент и след това на тази измислица .
 • 7
  Мл
  Младок
  21 -19
  21:36, 27 окт 2020
  Абсолютна точна и правилна мярка!
  В целият свят университетите и училища се адаптират към обстановката,големите компании агитират за home office,опитват се да регулират икономиките въпреки загубите,обществата подкрепят мерките/знам че ще се аргументирате с протестите,но голяма част от тях са пропаганда и са малобройни,и естествено винаги в едно общество има една популация с крайни и абсурдни теории/.Съжалявам,че ще ви разочаровам,но на никого не му пука за вас.Нито Гейтс,нито Рептилите,нито вируса ви избира по интелект.Лошото е,че с празните си кратуни и липсата на интелект допринесохте тези мерки въобще да се осъществяват.Сложете маска,пазете дисциплина,мийте си ръцете редовно/знам че не го правихте и преди/ и пазете близките си.Орки нещастни.
  • X
   X
   11 -9
   00:17, 28 окт 2020
   Младок, ти си с промит мозък.
  • До
   До Младок
   5 -6
   09:38, 28 окт 2020
   Младок ти си бездетен озлобен човек. Затова така говориш. *** ** **** *** ** ** ** ***** *******. Античовек си ти!
  • Ко
   Коцето
   1 -1
   16:19, 28 окт 2020
   Всички кръчми-полеви COVID болници, келнери и бармани COVID -болногледачи.
 • 8
  Dz
  Dzakardo
  10 -6
  22:46, 27 окт 2020
  Мишоци не рискувайте да излизате от вкъщи, на вашите рецесивни гени в хомозиготно състояние и доминантни алели разчита баце!
  • Го
   Годеч
   9 -4
   00:53, 28 окт 2020
   ********** ******** Бойко приключи.
 • 9
  Да
  Дама Пика
  7 -3
  09:47, 28 окт 2020
  Още през лятото, форумец информира, че в РЗИ са получили указания около 1 ноември да затварят училищата заради коронабесието.
  Надеждата е Тръмп да победи на 3 ноември и да обяви официално, че Коронавирус е измама.

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини