Медиците са на абсолютния си физически предел. Вече има дифузно разпространение на COVID-19

Очакват ни тежки зимни месеци - влизаме в грипния сезон, и рискът здравната система да не издържи е реален. Това написа в профила си в социална мрежа министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Медицинските специалисти в болниците и в спешна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически предел, допълва министърът.

Той информира, че вече има дифузно разпространение на COVID-19. Ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно, изтъква здравният министър.

Той посочва, че по тази причина е предложил допълнителни мерки, с които да се гарантира социалната дистанция. Само чрез нея можем да прекъснем веригата на разпространение на вируса, пише министърът.

Премиерът Бойко Борисов, който е заразен с коронавирус и се лекува в къщата си в Банкя, призова хората да бъдат отговорни, за да се справим с безпрецедентното изпитание. Във фейсбук профила Борисов написа:

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни.

Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива! Но можем да сме отговорни и да отслабим разпространението му. Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат.

Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    *
    *
    0 -3
    07:40, 28 окт 2020
    Корумпираните докторя пак ревнаха.
Последни новини