В Пловдив учениците от 6-ти до 12-ти клас учат онлайн, в областта решават по места

С решение на Областния кризисен щаб учениците от 6-ти и 7-ми  в община Пловдив минават на дистанционно обучение за периода от 11.11.2020 г. до 22.11.2020 г. 

За гимназистите от 8-ми до 12-ти клас мярката се удължава до посочения срок срок.

В останалите 17 общини децата се връщат в клас, като се възлага на директорите да решават локално, според епидемиологичната ситуация , както и да следват указанията на министерството на образованието.

Това съобщи областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева.

След 22 ноември в училищата ще бъдат изготвени графици за обучение във физическа среда. 

Според Иванка Киркова, началник на РУО - Пловдив, решението е единодушно и се базира на анализ и становище на РЗИ и медицинските специалисти.

По данни на РУО в Пловдив към вчерашна дата заразените или карантинирани ученици са 1054, а137 са учителите, 18 са карантинираните паралелки. 

В областта ситуацията е по-спокойна, има общини, в които няма заболели в учебните заведения, в по-големите община като Асеновград и Карлово заболелите в училищата са под 50.

"С решение на Щаба остава в сила забраната непълнолетни без придружител да посещават търговски центрове тип МОЛ, както и да работят нощните заведения. В сила остава и решението за ограниченото работно време до 23,30 ч. във всички места за обществено хранене и намалените нива на музиката в тях", обясни областният управител. 

Остават ограниченията за броя на посетителите в хранителните и нехранителните магазини, като се препоръчва създаването на т.нар. "зелен" коридор от 08:00 ч. до 10:00 ч. за хората над 65 години. Друго решение е да бъдат затворени и пенсионерските клубове там, където това не е сторено досега.

До момента в област Пловдив са извършени 9840 проверки на заведения за хранене, търговски обекти, градски транспорт и за спазване на карантина, съставени са 56 акта, РЗИ е издало 2487, а МВР - 2387 предварителни протоколи.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини