До момента броят на заразените с COVID-19 в Асеновградско достига 280

На територията на община Асеновград през последните 24 часа с положителен тест за COVID-19 са регистрирани 26 души, това стана ясно на заседанието на Общинския оперативен щаб в града днес. 

С тях общият брой на заразените в Асеновградско до момента достига 280.

Всички пациенти са поставени или под домашна изолация, или са хоспитализирани, в зависимост от състоянието им.

От РЗИ за пореден път информират, че срещат трудности заради пациенти, които при изследването си предоставят неверни данни и после не могат да бъдат открити и карантинирани, което води до риск за хората, с които те контактуват или са имали контакт. 

В COVID звеното към МБАЛ - Асеновград има 22 легла. Преминалите пациенти от започване работата на отделението през юли тази година са 135. От тях 81 са с потвърден положителен резултат. Починалите са 15 души.

Двете вътрешни отделения на лечебното заведение разполагат общо със 70 легла, като без тези 22, остават 58. 

От тях със заповед на РЗИ - Пловдив са определени още 20. Те обаче не достигат, поради което в момента са подготвени за приспособяване още 15 легла, 

От 26.10.20 г. до момента през МБАЛ - Асеновград са преминали 71 пациенти. 52-ма от тях са с констатиран коронавирус и 19 с пневмония. Починалите са петима, от които трима - COVID-19.

В момента общият брой лежащо болни в 57. 22-ма са пациентите в отделението за коронавирус и 35 във Вътрешно отделение. 

Хоспитализирани за денонощието със съмнение за COVID-19 са 10 души.

В ромския квартал "Лозница" в Асеновград обстановката е спокойна. Няма напрежение, не са установении случаи на заболели от коронавирус. 

Във военното формирование на Асеновград има девет души под карантина, на трима от които същата изтича утре. Наблюдава се, че заболеваемостта там средно се движи в рамките на трима-четирима за седмица. 

Двама полицейски служители на РУ - Асеновград са с COVID-19. Те са били в отпуск, преди да им бъде установен положителния резултат. А 39 % от вички служители са в отпуск, болничен или работят дистанционно, с цел да не се допусне разпространение на коронавирус в сградата на асеновградската полиция. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини