Правят маските задължителни в час за учениците от 5 до 12 клас (видео)

Премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

"Тепърва предстоят още тежки месеци за образователната система и е важно взаимно да се пазим. Това бе и една от причините да направим задължително носенето на маски за учениците от 5 до 12 клас", написа той във Фейсбук по повод днешното заседание на Министерския съвет. По негови думи до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

Борисов подчерта, че затварянето на хората в домовете им не е лесно решение и напомни, че застояването на децата вкъщи носи своите рискове -обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализация, психически проблеми.

Според него локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения.

Този метод е правилен - там, където няма зарази, децата да учат, настоя премиерът. Той разпореди да се следи броят на заболелите, така че да се щадят учителите и да се използват родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто, изтъкна министър-председателят.

От своя страна просветният министър заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива при по-кратък период от време.

Той обясни, че въпросът е обсъден със здравния министър, следят се стойностите на заболеваемостта и се дава възможност в училищата да се прилага подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ма
    Майка
    12 -5
    14:45, 18 ное 2020
    Ами разболейте ги с тези маски, които не предпазват от нищо, а само вредят.
    Ще направите едно болно поколение деца. Учителите, които ги е страх, да не ходят на училище. Има много млади специалисти, които са без работа и с радост ще започнат да преподават вместо вас.
  • 2
    Ст
    Стефан
    12 -2
    14:57, 18 ное 2020
    Сега без маска не може, после без тест не може и накрая без ваксина не може. До кога ще го допускаме?
    • Аз
      аз
      8 -1
      15:01, 18 ное 2020
      Това върви по план, защото хората не мислят, а се страхуват за животеца се и гледат тв. (че им и вярват)
  • 3
    Фа
    фа
    8 -1
    16:31, 18 ное 2020
    Вие ненормални ли сте, олигофрени ли сте в това мон на майката ви! Нито маските пазят, нито измислените ви мерки в училище! Един ученик болен да има в клас или безсимптомен приносител - цял клас и учителите на класа са почти стопроцентово заразени! Друг е въпросът колко ще прояват симптоми и колко ще го изкарат без да усетят. Но в това време всичко за седмица -две се разпространява в училището и по семействата на учениците и учителите!
  • 4
    За
    За
    6 0
    18:22, 18 ное 2020
    Абе вие идиоти ли сте как може да мъчите така децата .Ей от всичко може да избягате но от божието наказание няма да избягате.Колкото повече се забави толкова по голямо ще бъде.Може да сте всевластни и всесилни но в голямата книга всички сте равни.Така че озъртайте се рано или късно ще дойде.А зомбитата да продължават да се клатят по улиците сложете си противогази памперси шлифери .Материално зомбирани олигофрени
  • 5
    Аб
    Абе
    6 0
    18:28, 18 ное 2020
    спете тъпанари спете и на децата ви посегнаха.А вие си гледайте скъпоценния мизерен живот треперете насирайте се и най важното гледайте телевизия.Тъп кух материал
  • 6
    Са
    само селянки ...
    5 0
    19:54, 18 ное 2020
    И аз това казвам де - долу всички калинки от МОН , РУО и още по-корумпираните директорки на училища! С нагласените конкурси, с по две точки, подаръците и по няколко пъти явяване на конкурс, докато не седнат на стола! ПХП от село, с плашещи физиономии и не признаващи човешкото достойство и права! Такива дето възприемат другите като роби, винаги готови да изпълняват и скачат!
Последни новини