Искат акт и санкции за магазин "Джъмбо", а при следващо нарушение - затваряне

„Недупостимо е това, което се случи вчера  в един от магазините от веригата на „Джъмбо“ в Пловдив.

Има ясно и конкретно решение на Областния кризисния щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив и в областта.

Видно е от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб", заяви областният управител Дани Каназирева по повод появилите се в интернет снимки с много повече от допустимия брой хора в затворено помещение по време на пандемията.

Тя допълни, че при установен брой на посетителите – 150, е видно, че те са много повече и изобщо не са спазени противоепидемичните мерки.

„Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът.

Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни, да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери,  а в същото време да има подобни случаи в магазините", допълни Каназирева.

По думите и днес проверките продължават, а всеки един магазин трябва да спазва заповедта на Здравния министър и решенията на Щаба  за броя на посетителите.

Областният управител  обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки  и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани, според решението на Щаба.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мо
    МОЛБА
    1 -3
    08:22, 7 дек 2020
    Мисирки,моля Ви,не отразявайте думите на болни хора?
Последни новини