Няколко медицински лица са сред новозаразените с COVID-19 в Асеновград

Един общопрактикуващ лекар, двама фелдшери от Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ (ФЦСМП) и медицинска сестра от Спешно отделение на МБАЛ - Асеновград са сред новозаразените с COVID-19 в община Асеновград. Това стана ясно на заседанието на Общинския оперативен щаб днес.

Всички заразени медицински лица са хоспитализирани.

От 07.12.20 г. до 11.12.20 г. са регистрирани общо 139 положителни случаи на коронавирус в асеновградската община, а още 30 контактни са били карантинирани.

Статистика от месец юли към днешна дата за преминалите през МБАЛ – Асеновград пациенти с доказан коронавирус сочи, че броят им е 451. За същия период са починали 52-ма от пациентите.

 Общо 21 са лекарите до момента, които са засегнати, а 24 са медицинските сестри.

На работа засега са се върнали петима от докторите.

Само за изтеклия месец ноември с COVID-19 са регистрирани 233-ма души в асеновградската болница. От тях битката срещу вируса са загубили 33-ма.

Към момента в лечебното заведение са настанени 65 пациенти, а хоспитализирани за последното денонощие са четирима.

Резервоарът за кислород, с който разполага МБАЛ – Асеновград, е с вместимост около 3 тона. До преди той е бил достатъчен за месец и половина. След възникването на пандемията се зарежда на всеки четвърти ден.

„Много е важно психическото състояние на пациента при лечението на това заболяване. Спокойствието играе основна роля, за да може заболелият да преодолее по-лесно случващото се и терапията да повлияе положително върху здравословното му състояние“, посочи по време на заседанието управителят на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков.

На заседанието още стана ясно, че във военното формирование в града заразени с COVID-19 са девет военнослужещи, от които един е настанен в болница.

По информация на Районно управление - Асеновград оперативната обстановка в общината е спокойна.

Създадена е организация в големите хранителни вериги - в работно време трябва да има полицейски екипи, които ще съблюдават за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Училищата се справят добре с учебния процес, посочи на заседанието директорът на ПГ „Цар Иван Асен II“ Йордан Диков.

В ромския квартал „Лозница“ няма напрежение. Засега не са установени положителни на COVID-19 лица.

От Противопожарната служба има четирима заразени с коронавирус досега. Трима от тях са излекувани, а двамата вече са се върнали на работа.

Припомняме, че се провежда кампания за набиране на доброволци, които да са в помощ на медиците от болницата в града. Информация как да се запишете може да откриете тук : https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/nabirat-se-dobrovoltsi-za-mbal-asenovgrad .

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини