За 12 часа полицаи извършиха 771 проверки на МПС-та на територията на област Пловдив, нарушенията са 290

Изображение 1 от 2

    Пловдивската полиция продължава със засилен контрол по пътищата на цялата област.

    В рамките на изминалите 12 часа на територията, обслужвана от ОД на МВР Пловдив, се проведе мащабна акция за проверки на водачи на МПС, като служителите приоритетно се фокусираха върху регулирането на движението, контрол на водачите с рисково поведение ( неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство ), както и на водачите с опасно и демонстративно управление.

    По пътищата в града и областта бе засилен полицейският контрол по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.

    За престъпления по пътищата - шофиране след употреба на алкохол и под въздействие на наркотични вещества и техните аналози, бяха образувани 9 бързи производства, толкова са и задържаните в ареста лица.

    Трима от проверените водачи са шофирали под въздействие на марихуана и амфетамин, като престъпленията са извършени предимно по пътища извън областния град.

    Шестима са шофиралите в нетрезво състояние, като в случаите дрегерът е показал 1.55, 1.68( два пъти ) и 2.70 промила алкохол.

    Засиленият контрол на водачи на превозни средства през почивните дни цели установяване и недопускане на нарушения по Закона за движение по пътищата, пряко влияещи върху пътния травматизъм.

    Само за 12 часа в събота срещу неделя са извършени 771 проверки на превозни средства и на 838 лица.

    Констатираните нарушения са 290, като в 102 от случаите водачите са били с неизрядни пътни документи.

    В хода на акцията служителите на реда са съставили 96 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 140 броя.

    В 55 от случаите проверените водачи са били с непоставен обезопасителен колан, а 6 са шофьорите, говорили по мобилен телефон по време на управление на превозното средство.

    44 акта са съставени на водачи, чиито превозни средства са били с констатирана техническа неизправност, а в 6 от случаите проверените автомобили са били без сключена ЗГО.

    Трима от водачите са били неправоспособни, а на 7 от шофьорите свидетелствата за управление на МПС са отнети заради неплатени глоби.

    Служителите на реда са констатирали и водачи, които не спазват пътни знаци и извършват неправилни маневри. За нарушенията са съставени 8 глоби с фиш.

    В хода на акцията са връчени и 54 електронни фиша, които участниците в движението е трябвало да получат за вече извършени предишни нарушения. Констатираните други нарушения по ЗДВП са 49 броя.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      3,
      3,14
      1 0
      14:01, 14 дек 2020
      Отличниците в акцията да бъдат поставени на таблото "Наша гордост-отличници на капиталистическото грабителство"!Браво!
    Последни новини