Заместник-кметът инж. Стоян Димитров извърши проверка на ремонта на ул."Странджа"

Изображение 1 от 3

    Ремонтът на улица "Странджа" в Асеновград тече съгласно предварително определения график.

    Това установи заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров, който извърши проверка на място.

    "От дълги години има проблем с тази стена, която представлява суха каменна зидария. С течение на времето от натоварването от транспортни средства, както и вследствие на климатичните условия, стената беше започнала да се компрометира.

    Първата жалба на граждани за ситуацията е постъпила в общината още през 2018 г., но не са били предприети необходимите превантивни мерки и в края на миналата (2019 г.) година се получи и този свлачищен процес", обясни пред БНТ Димитров.

    Той уточни, че в спешен порядък общинското ръководство изготви проект, с който кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет (МКВПМС) и бяха ни отпуснат 145 000 лева.

    Последва процедура по избор на изпълнител и към момента вече тече реализацията на проекта. Сумата ще се изразходва за предвидените строително-монтажни дейности - строителство, проектиране, авторски и строителен надзор.

    Припомняме, че свлачището възникна буквално на метри от жилищата на хората и ако не бяха предприети спешни мерки, имаше опасност за къщите. Междувременно, ВиК - Пловдив ще подмени водопроводните и канализационни комуникации в този участък, с цел превенция.

    "До момента няма констатирани отклонения в конструкцията и смятаме, че сградите нямат да бъдат компрометирани. Надяваме се, че към края на тази година същинското укрепване на свлачището ще приключи", каза в заключение заместник-кметът Стоян Димитров.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини