11 °C

Провериха шофьорите на автобуси на градския и междуградския транспорт в Пловдивска област, регистрирани са 53 нарушения

Специализирана полицейска операция за осъществяване на контрол над водачите на автобуси, извършващи обществен превоз на пътници, се проведе на територията на ОДМВР Пловдив.

На 8 януари в рамките на 6 часа са извършени 812 проверки на МПС, а констатираните нарушения са 877 броя. Съставени са 57 акта за установено административно нарушение и 276 глоби по фиш. Заснетите нарушения на скоростните режими са 530 броя.

Проверените водачи на автобуси за обществен превоз на пътници от вътрешноградските и извънградските линии са 205 броя, като са установени 53 нарушения по ЗДвП, а едно от превозните пътни превозни средства - автобус от градски транспорт, временно е спряно от движение, поради констатирана техническа неизправност.

Съставени са 16 акта за установяване на административно нарушение и 23 глоби по фиш. Един от водачите на автобуси е преминал на червен сигнал на светофарната уредба, а двама от шофиралите са използвали мобилен телефон по време на управление на превозното средство.

9 са актовете за неизползване на обезопасителен колан, а 5 от констатираните нарушения са за техническа неизправност.

В 8 случаите проверяващи се натъкнали на нередовни пътни документи, за което са съставени актове, а останалите санкции, наложени на водачи, са за други нарушения по ЗДвП.

Съставени са и фишове на водачите на автобуси - 9 за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, 8 за неизползване на светлини и 6 броя за извършени други нарушения по ЗДвП.

При извършените 607 броя проверки на водачи на МПС извън посочената категория са констатирани 824 нарушения. Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано от служители на РУ Раковски. С техническо средство е отчетено, че водач управлява МПС с алкохолна концентрация от 2.14 промила.  

На водачите на МПС са съставени 63 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, 82 са фишовете за неправилно спиране и престой.

В 74 от случаите водачите не са използвали светлини, а 18 са наложените фишове за нередовни пътни документи.

По време на проверките на територията на град Пловдив служители на сектор "Пътна полиция" са установили 7 водачи на МПС да се движат със скорост над 100 км/ч в рамките на населено място, при максимално допустими 50 км/ч.

На ул. „Пазарджишко шосе“ е заснет водач на МПС да се движи със скорост от 122 км/ч при разрешение от 50 км/ч . За установеното нарушение на водача ще бъде наложена санкция в размер на 850 лв, лишаване право да управлява МПС за срок от 3 месеца и отнемане на 12 контролни точки.

По време на специализираната полицейска акция са връчени и 26 броя електронни фиша за вече извършени нарушения от водачи на пътя.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини