18 °C

Пътят Ягодово - Крумово, който вчера бе наводнен от река Чая, вече е проходим, няма опасност от наводнения

Обстановката на територията на област Пловдив към този момент е нормална. Няма проблеми с проходимостта на пътната мрежа, няма откъснати населени места, наводнени къщи и пострадали хора. Електроснабдяването, водоснабдяването и телекомуникациите не са нарушени и функционират нормално.

Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Пътят  Ягодово - Крумово, който през вчерашния ден бе наводнен от повишеното ниво в река Чая в района на жп надлеза, вече е проходим.

Моментното състояние на реките и язовирите не създава проблеми и риск от наводнения за населените места и земеделски площи в областта.

Налице е тенденция към понижение и нормализиране на нивата на водите в реките. Не се очаква изпускане на допълнителни водни количества в река Въча от язовир Въча и язовир Кричим.

Във връзка с предстоящото застудяване и очаквани поледици на територията на областта е изпратено писмо до кметовете на общините за предприемане на превантивни мерки с цел недопускане на инциденти и бедствия.

В писмото си областният управител посочва, че е необходимо да бъдат обезопасени опасните участъци от пътната мрежа, снегопочистващите фирми на територията на цялата област да са в пълна готовност за действия при усложнена зимна обстановка, да се проверят и подсигурят системите за аварийно захранване на лечебните заведения и да се обърна внимание на отоплителните системи на образователните и социалните заведения, като се осигури непрекъснатото им поддържане за осигуряване на нормални условия на работа и обучение.

Според метеорологичните прогнози, в периода 15-17 януари, се очаква да настъпи застудяване и температурите в област Пловдив да достигнат до -9 градуса.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини