Търсят фигуранти за театрална постановка в Нидерландия със заплата над 1450 евро месечно

Фигуранти се търсят за театрална постановка „Български складов работник“, която ще се играе в Хага, Нидерландия (Холандия). Това съобщи за Haskovo.net артистът Християн Бакалов, който е изпълнителен продуцент от българска страна.

Необходими са между 10 и 13 души, без възрастова граница. Те няма да имат солистични задачи, а ще бъдат в група и ще пеят с колегите си. Ангажираността за участниците наподобява тази на статистите и ще е за 10 седмици - между 28 март и 5 април, както и между 18 април и 27 юни 2021 година. Предвиден е нетен доход от минимум 3400 евро приспадане на всички данъци, или минимален месечен нетен доход от 1450 евро.

Работодателят поема застраховка на служителите, осигурен е достъп до здравеопазване. Осигурени са жилище, пътни разходи и храна.

Кандидатите трябва да имат опит в производствената работа в Западна Европа - в дистрибуторски центрове или в областта на земеделието, месарството, опаковката, металургията, животновъдството, строителството или подобни промишлени дейности. Трябва да говорят български език, да имат интерес към филм, театър, изкуство, да могат да пеят на аматьорско ниво. Владеенето на английски език е предимство. Необходимо е търпение на снимачната площадка, способност за повтаряща се работа, полезно е позитивното отношение към работата.

По време на производството участниците ще живеят в Арт център в Хага, където ще се проведат повечето от спектаклите, като всеки от фигурантите ще има самостоятелна стая. В базата има столова, където ще се поднася храната – закуска, обяд и вечеря. „Така че ще имат доста прилични условия за живот“, каза Християн Бакалов.

Работодател ще е холандска театрална трупа „Stichting room with a view“, която е частна, но функционира с държавни субсидии. Продуцент е Верховен, за когото повече може да видите тук. От екипа му са харесали кондицията на българските работници и затова са решили именно от България да ангажират хора, обясни Християн Бакалов, който е работил в Холандия. Той уточни, че участниците ще сключат договори с холандската трупа, което става при стриктни правила.

Желаещите да участват в проекта трябва да изпратят автобиография и снимка на имейл: peianarabota@mail.bg или да се свържат на телефон: 0886 884 882. След изпращане на кандидатурите, участниците ще бъдат поканени на кастинг (интервю), който ще се проведе през февруари, но преди това трябва да получат покана. Все още няма фиксирана дата за кастинга заради ситуацията с коронавируса, но вероятно ще бъде между 1 и 5 февруари в София. При по-голям интерес от участници от други градове в България може да се направи втора локация за провеждането на кастинга.

Желание за участие вече изяви свиленградчанката Валентина Панова, която е бивша възпитаничка на театралната школа към Младежкия център в Хасково, когато ръководител беше Румяна Георгиева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ге
    Гергов
    8 0
    20:00, 15 яну 2021
    Гочо Павлов става за тая работа. И Пилчо Пилев също.
  • 2
    Dz
    Dzakardo
    12 0
    22:14, 15 яну 2021
    В България фигуранти дал бог, само мераклиите са повече от тях!
  • 3
    11
    11111
    15 -2
    23:52, 15 яну 2021
    Да вземат от кметството.
  • 4
    Чи
    Читател и работодател
    8 -2
    10:04, 16 яну 2021
    Колко се плаща за такива статии защото и аз търся работници но не ми публикуват обявата за работници с толкова много думи, хвалби и префантосвания. Ниско ниво с една дума. Подценявате читателите а това е обидно.
  • 5
    Хи
    Химената
    6 -1
    12:19, 16 яну 2021
    Той социалните помощи са 1600 евро ! Заплатата за българите по-малко . Хахаха
Последни новини