148-та годишнина от обесването на Васил Левски ще се отбележи в няколко населени места в община Асеновград

На 19 февруари тази година се навършват 148 години от обесването на Васил Левски. 

Община Асеновград вече отдаде почит към делото на Апостола вчера ( 14.02.2021 г. ), провеждайки традиционния поход поклонение до Мулдавския манастир "Света Петка".

Пред барелефа на Васил Левски кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и граждани поднесоха цветя и венци и показаха своята почит към делото на Апостола.

В деня на самата годишнина също ще се проведат няколко събития както в Асеновград, така и в селата Тополово, Червен и Долнослав. 

Асеновградчани ще се преклонят пред делото на Апостола на свободата пред паметника му, издигнат в града. Началният час е 12:00 ч. 

Ще бъде проведена заупокойна панихида, а след това ще започне литературната програма, водещ на която ще бъде актьорът от театралната формация „Театрална работилница за мечти“ Христо Николов. 

Поклонението ще завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Дякона.

В читалището в село Червен ще бъде подредена витрина от книги и документи за живота на Апостола.

Ще бъде открита и изложба на детски рисунки. Витрината и произведенията на децата ще са изложени в библиотеката на читалището от 10:00 ч. до 16:00 ч.

От 11:00 ч. в читалището в село Долнослав ще бъде изнесена беседа по повод 148 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. Подредена ще бъде и витрина със спомени в памет на Дякона.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини