40 °C

Близо милион и половина лева повече събрани данъци в община Асеновград за 2020 г.

Вече месец тече кампанията по заплащане на видовете местни данъци и такса битови отпадъци за 2021 г. в община Асеновград.

Жителите могат да се възползват от 5-те % отстъпка, ако платят задълженията си в срок до 30.04.21 г.

Всеки може да провери стойността на данъка си в сайта на община Асеновград ТУК: "Меню" - "Електронни услуги" - "Задължения към местни данъци".

За целта е необходимо да се попълни ЕГН, пин код, издаден от общината, и съответният код за сигурност.

За данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства срокът за плащане е на две равни вноски.

Първата е до 30.06.21 г., а втората - до 31.10.21 г.

От отстъпката от 5% могат да се възползват гражданите, платили задълженията си за цялата година.

Плащането на данък сгради и такса смет, данък моторно превозно средство (МПС), патентен данък, туристически данък и данък за таксиметровите превози може да се осъществи по няколко различни начина. Община Асеновград предоставя възможност данъчните задължения да се платят чрез превод по банков път, на касите в "Информационен център" в сградата на общинската администрация, както и чрез "Easy Pay", "еРay" и в Български пощи.

Инспекторите дежурят по график, с цел да се обслужват гражданите без прекъсване от 08:00 ч. до 17:00 ч. Касите към отдела са със същото работно време.

Община Асеновград се старае хората да бъдат обслужени своевременно и качествено. Ежедневно служителите от отдела за администриране, определяне и събиране на местни данъци и такси обработват искания, декларации, заявления, информация от нотариуси за сключени сделки, пишат се актове за установяване на задължения на неизрядните длъжници, отговарят на телефонни обаждания и запитвания от граждани, отразяват счетоводно постъпилите суми по банков път.

Ръководството на общинската администрация подчертава, че приходните звена заемат важно място в структурата на общината, тъй като осигуряват немалка част от приходите с общинския бюджет и подпомагат икономическата й устойчивост.

Относителният дял на събраните средства от местни данъци и такси битови отпадъци за 2020 г. е 62,56% в общата сума на приходите с общински характер.

В сравнение с предходната 2019 г. постъпилите суми от тези приходи са с 1 430 590 лева повече.

Събираемостта от местните данъци и такса битови отпадъци за 2020 г. за община Асеновград е около 80% за видовете данъци.

От отдела отчитат процентното съотношение като добро, особено в тази трудна за всички ни година.

За всяко населено място в общината процентът на събираемост е различен. За Асеновград той е 79,50%, а за повечето населени места също е над 70%.

Припомняме, че общинската администрация е задължена да предава неизрядните данъкоплатци на частни съдебни изпълнители. Те, от своя страна, образуват изпълнителни дела и предприемат последващи действия за събиране на дължимите суми.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
24 юни 2021
Последни новини