16 °C

Състезателите на СК "Хамон" - Асеновград защитиха коланите си пред ръководството на федерацията

Спортен клуб „Хамон” - Асеновград отбеляза своята 10-та годишнина в духа на шинкиокушинкай, като проведе технически изпит за повишаване на степени в групата си за деца до 12 г.

Възпитаниците на карате клуба защитиха своите колани пред ръководството на Федерация българско карате шинкиокушин.

Децата бяха наблюдавани и оценявани от шихан Георги Попов – технически директор на федерацията, шихан Валери Димитров – 19-кратен европейски шампион и 3 пъти световен шампион, шихан Петър Магеранов – зам.-председател на УС на федерацията, и главния секретар Дима Янева.

„Нашите каратеки имат силен характер и тренират упорито, въпреки наложените ограничения за спорта. Вълнуват се и очакват с нетърпение да започне и състезателният календар след този изпит, за да докажат своите възможности и боен дух”, посочи треньорът на клуба сенсей Илхан Наимов.

По повод празничната годишнина той благодари на ръководството на федерацията за подкрепата през годините и пожела на всички трениращи успешен спортен сезон.

„Десет години вървим по пътя на бойния дух. Изучаваме техниките на японското изкуство и не спираме да усъвършенстваме сетивата и умовете си. Продължаваме да бъдем достойни и отговорни хора и граждани”, уточни сенсей Наимов.

Клуб „Хамон” е създаден през 2011 г. в Асеновград и в него тренират хора, носещи в сърцата си философията на карате.

От тогава насам състезателите му са донесли 145 златни медала, 166 сребърни и 272 бронзови. Или общо 583 класирания на каратеките от „Хамон” на призовата стълба.

Единственият към този момент в България носител на европейска златна титла по ката е на Георги Терзиев, който през 2014 г. спечели 1-во място при кадетите в Литва.

"Клубът е доказал, че има сериозни състезатели. Пожелавам им да продължават напред, да тренират със сърце и душа и да представят достойно името на своя клуб и град”, каза шихан Попов.

В края на този месец предстои първото за годината национално първенство в Севлиево за мъже и жени, юноши и девойки, в което каратеките на „Хамон” ще вземат участие.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини