23 °C

От 24 февруари временно ще ограничават движението по пътя за Кръстова гора в участъка Югово - Лъки

Изображение 1 от 2

  От 24 февруари по график временно ще се ограничава движението по път III-861 Югово - Лъки, по който се пътува до Кръстова гора поради взривни работи.

  Трафикът ще се спира между 8:30 ч. и 16:30 ч. в дните от понеделник до петък.

  Около 12 ч. на обяд ще се осигурява преминаването на живеещите в близките населени места, пътуващи за Смолян, Асеновград и Пловдив, както и на поклонниците, посещаващи Кръстова гора.

  Взривните работи, които се предвижда да продължат до 15 март, се налагат заради ремонта на 31 км от третокласния път III-861 Югово - Лъки - Здравец на територията на област Пловдив, който започна през миналата година и сега навлиза в следващ етап.

  Досега се работеше в участъка от Лъки до границата с област Смолян. Почистени са скални откоси за уширяване на пътя в тесните участъци, изградени са нови водостоци за подобряване на отводняването, санирани са мостове.

  В град Лъки е положен основен и износващ пласт асфалтобетон, от Лъки до границата с област Смолян са положени основният асфалтов пласт и нови бордюри, мостовите съоръжения са подготвени за саниране. Ремонтират се подпорни стени, изграждат се нови тротоарни конзоли на съоръженията.

  В 11,3 км участък Югово – Лъки досега се изпълняваха подготвителни дейности.

  Чрез пробивно-взривните работи ще се разчистят скални откоси, за да се осигури необходимият габарит на пътя.

  Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряка връзка на областта с община Баните в Смолянска област.

  По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района.

  Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.        

  Ремонтните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущи ремонти и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини