13 °C

Турски гражданин без книжка е задържан, предложил подкуп на полицаи

Общо четирима шофьори на автомобили са били задържани по досъдебни производства на Окръжна прокуратура – Пловдив на 27 февруари за това, че са предложили подкуп на полицаи, за да не ги санкционират за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата.

В град Пловдив, на кръстовището на ул. „Захаридово“ и  ул. „Асенова крепост“, полицейски служители са извършили проверка на 51-годишен водач на автомобил. За да не го глобят, той подхвърлил в служебната кола 50 лева.

В село Първенец, обл. Пловдив, при извършена проверка, 44-годишен мъж подхвърлил банкнота с номинал 20 лева в полицейската патрулка, за да не бъде санкциониран.

Отново в град Пловдив, за проверка бил спрян лек автомобил, управляван от 35-годишен турски гражданин.

Той не представил валидно свидетелство за управление и за да избегне отговорност, подхвърлил в служебния автомобил 200 лева.

19-годишен шофьор също е предложил на полицейски служители сумата от 20 лв., за да не бъде санкциониран за извършено нарушение, тъй като се опасявал от реакцията на баща си.

И в четирите случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай.

Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства и те са били привлечени към наказателна отговорност.

Трима от водачите ( на 51, 44 и 35 години ) са били задържани за срок от 72 часа с постановление на дежурен прокурор.

Четвъртият (на 19 г.)  е бил освободен, след повдигане на обвинението, като спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв.

Спрямо обвиняемия турски гражданин, с постановление на наблюдаващия прокурор, е била наложена и забрана да напуска пределите на страната.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които четиримата са обвинени, е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Разследването по досъдебните производства продължава, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 18.04.2021

Последни новини