Интубират 40-годишни с COVID-19 още на входа на Пирогов

Ако няма резултат от мерките за ограничаване на заразата на регионално ниво, ще се въведат нови ограничения централно за цялата страна. Увеличението на броя на заразените с коронавирус се дължи както на разхлабването на мерките, така и на британската мутация на COVID-19. 

Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов по бТВ. Той допълни, че британският вариант на Ковид-19 протича по-тежко при по-младите хора. "40-50-годишни идват в много тежко състояние и буквално биват интубирани на входа. Те имат по-силни компесаторни възможности, чакат по-дълго да се излекуват вкъщи и идват, когато са наистина в тежко състояние, обясни проф. Балтов. Той посъветва хората да не си правят тест от аптеката вкъщи, а да отиват в болница, за да им се направи преглед и скенер. 

Директорът на "Пирогов" уточни, че вече няма да има зелени коридори в познатия ни досега вариант. Край на опашките, информационната система за записване реално ще е зеления коридор - дават ти се час и пункт.  

В момента в Пирогов все още не изнемогваме, имаме 319 пациенти, уточни проф. Асен Балтов. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    9 -2
    09:48, 10 мар 2021
    Няма ли да се скриете вече,бе Герберски гадни и лъжливи мекерета!Какъв лекар си ти - от една година тормозиш хората лабилна психика!След 4 април трябва да си на топло място и ти заради това си деяние!
    • Го
      говедото
      6 -1
      11:41, 10 мар 2021
      се надява и то в някви листи да влезе. затова угажда на проЗтака
    • 4,
      4,31
      5 -1
      12:14, 10 мар 2021
      След изборите друга песен ще запее това мръсно герберче!Откъде ги намери тези човекоподобни,бе БОКО!
  • 2
    Да
    да
    3 -1
    17:22, 10 мар 2021
    Чумата да ва тръшне парите за лекарства да си дадете дано.Алчни иззедници
Последни новини