19-годишен италианец спря Григор Димитров в Акапулко

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в Акапулко (Мексико) с награден фонд 1 милион долара.

Шампионът от 2014 година и поставен под номер 5 в схемата Димитров загуби от квалификанта Лоренцо Музети (Италия) с 4:6, 6:7(3) след 2:08 часа игра.

Хасковлията се представи колебливо през цялата среща, като допусна цели 34 непредизвикани грешки срещу 19 на съперника. Българинът навакса изоставане от 1:4 гейма в първия сет и изравни за 4:4, но в десетия гейм допусна нов брейк, който донесе сета на италианеца.

Димитров поведе с пробив за 3:2 във втората част, но 19-годишния Музети веднага го върна, а след това пропусна пет мачбола, включително от 40:0 при 5:4 гейма и сервис на българина.

В последвалия тайбрек италианецът направи пет поредни точки, за да поведе с 6:2, и при седмата си възможност все пак затвори мача.

Така Музети за първи път достигна до полуфиналите в турнир от сериите АТП 500, а също така ще дебтира в топ 100 на световната ранглиста. За място на финала италианецът ще се изправи срещу водача в схемата Стефанос Циципас (Гърция).

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини