Космосът събра и раздели Мъск и Безос

Между двамата най-богати мъже на света се води ожесточена битка не само за още милиарди, но и за Космоса. Илон Мъск и Джеф Безос имат грандиозни планове и е въпрос само на време да ги осъществят.

А преди 17 години, през 2004., двамата са седели на една маса, за да обсъждат Космоса. Това е една от изключително редките срещи между двамата, затова и снимката, с която е увековечена, не спира да се разпространява в социалните мрежи.

Още по-интересното в този случай е, че Мъск коментира републикувания за пореден път кадър с думите "Уау, трудно е да повярвам, че това беше преди 17 години", написа той в Twitter.

A не само годините успяха да разделят двамата милиардери, но и различните им виждания, както и хъсът за първото място в класацията за най-богатите хора на планетата, разбира се.

И Мъск, и Безос имат солидни и печеливши бизнеси, свързани с живота на Земята. Но двамата споделят и целта да бъдат основна част от преселението на Луната или пък на Марс. SpaceX определено има преднина с мисиите си съвместно с NASA, но Blue Origin със сигурност няма лесно да се даде.

Едни от обещанията на Мъск са за първата изцяло цивилна мисия в орбита Inspiration4 до края на годината, както и за първите стъпили на Марс хора до 2026 г. Той неведнъж се е шегувал, че иска да умре на Червената планета, но само да не е при самото кацане на нея. А идеята някой ден да се премести там ни изглежда напълно реалистична.

Безос пък взе решението да напусне поста изпълнителен директор на Amazon и да насочи времето и средствата си предимно към компанията Blue Origin, както и към филантропската си дейност. За него Земята е само "начална точка", а крайната е някъде там, в Космоса.

Ентусиазмът на двамата милиардери може както да ни радва, че предстоят велики неща в Космоса, така и трябва да ни държи нащрек. Все пак, пространството в орбита не бива да се превръща в частна собственост и в поле за двубой на лична основна, защото ситуацията може да излезе извън контрол, както често се случва в социалните мрежи например, предава The Economic Times.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини