Популистки и предизборни решения управляват пандемията, обявиха заведенията

Малко след като изненадващо управляващите решиха да смекчат част от въведените противоепидемични мерки и да разрешат на големите магазини да работят, ако сведат площта си до 300 кв. м., собствениците на заведения възроптаха срещу това. "Правите ни на тотални балъци!", заявяват Сдружението на заведенията и Асоциацията на заведенията в отворено писмо до управляващите.

"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си Хайде стига!", посочват те причината за възмущението си. Отново посочват, че е логично всичко да бъде затворено, за да има ефект, а ако не се разрешава на бизнеса да работи, то трябва да получи навременни компенсации.

Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията, смятат собственици на заведения.

Двете организации подчертават, че при обявената днес промяна в мерките би следвало да може те да правят партита на открито.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ве
    Веган гастроном
    4 -3
    13:53, 25 мар 2021
    Да си духат готвените супи и да си продават манджите и кюфтетата във фейса на шараните и балъците!
  • 2
    Ис
    Историк
    5 -2
    15:01, 25 мар 2021
    Тодор Живков:
    „Още на пленума на БКП, когато ме свалиха с преврат, казах: Сега идва най-страшното за България. Мафията ще управлява на всички нива.Те ще си избират правителствата, депутатите и съдиите. Народа ще живее в робството на 5-6 фамилии и подставени лица. България ще обезлюдее ще остане територия на МАФИЯТА и така ще бъде продадена и ще загине!!!“
  • 3
    Га
    гарантирано от ГЕРБ
    1 0
    19:14, 25 мар 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини